Jag har varit så fruktansvärd dålig på att uppdatera bloggen, över en hel månad har gått. Men tiden dess emellan har varit fylld med aktiviteter.

På onsdag skall jag opereras för min dåliga vänsterarm, så jag passar på att skriva nu, sen blir man ju ”enarmad” med gips under två veckor. Hur jag skall klara mig då vet i tusan, men allt löser sig på något sätt.

Tiden sen sist kan kanske illustreras bäst med foton, så här kommer en lång rad:

Jag har haft två besök från Sverige, det är alltid lika kul. Sen har det varit många aktiviteter med den Skandinaviska klubben, och att få klart materialet till julbasaren som går av stapeln den 27 november, dvs om en vecka. Här finns programmet för de som är intresserade. I år blir det första gången sen 1997 som jag kommer att springa omkring och fotografera enarmad, det är tur att digitalkamerorna inte är så tunga 😉

Till svensk byråkrati. Jag har nu äntligen fått reda på varför makens namn fortfarande förekommer hos skattemyndigheterna. När jag fick nytt fastighetstaxeringsförslag för fritidshuset i Sverige så kom det bara ett i makens namn. Till råga på allt kom det på tvåårsdagen efter hans dödsfall. Jag mailade skatteverket och fråga hur det kunde komma sig och fick beskedet att en kopia av bouppteckningen måste skickas in till Lantmäteriet ihop med en ansökan om att makens halva på lagfarten skall skrivas över på mig. Detta gjorde jag, och efter någon vecka ringde Lantmäteriet upp mig och sa att originalet av bouppteckningen måste in. Jag blev lite irriterad på skatteverket, de borde väl veta detta, och ännu mer irriterad blev jag på min svindyre advokat tillika boutredningsman i Stockholm. Även han kunde väl ha nämnt detta för mig när bouppteckningen var klar. Sen kom det ett tjockt kuvert från Lantmäteriet, mina handlingar i retur. Man tycker ju att jag kunde fått ett diarienummer som jag kunde hänvisa till vid min komplettering. Istället fick jag skicka tillbaka allting igen och nu var kuvertet ännu tjockare, for originalet var med. Nu hoppas jag att handläggningen går snabbt, så att jag slipper att deklarera för maken fler gånger.

Vad mer har hänt. Den 8 november åkte jag in på sjukhuset för en ny koll av hjärtat via ljumsken. Tusen tack till Lena Morilla som var med mig under de 12 timmar allting tog. Det konstaterades att inga åtgärder behövdes och det är ju skönt att veta.

I fredags blev jag äntligen av med mitt skräpande mimosaträd. Det är så vackert när det blommar i mars, men den korta tiden är inte värd nerskräpningen resten av året. Istället planterades en vacker Kamelia på stam som blommar i november-december och är städsegrön hela året. Dessutom klippte de lite här och var och besprutade mot ohyra.

Förutom att följa valvakan, det är en viktig dag för Spanien idag, så skall jag ner i förrådet och hämta upp adventsljusstakar, jag får passa på medan jag har två funktionsdugliga armar, det är ju första advent nästa söndag.

När det gäller jul så har jag bokat en biljett till Lissabon. Jag skall besöka Karin som var hos mig i slutet av maj. Jag åker den 22 december och kommer hem först den 2 januari. Det skall bli så kul, något att se fram emot!

Etiketter: , , , ,