Precis som så många andra dagar så vaknade jag i morse vid tretiden. Tog då ett halvt insomningspiller och lyckades sova fyra timmar. Kände mig därför hyfsat utsövd för att fortsätta med gårdagens jobb, att ta hand om makens kläder. Jag fick en smärre chock i morse när jag tittade in i garderoberna i gästrummet. Där fanns en massa gamla kläder som var för stora, maken gick ner 20 kg de sista två åren. Så det var bara att kämpa vidare. Nu upptar hans kläder stora högar på en säng som är 1.10 meter bred.

Idag hade jag tänkt att börja ta fram adventsljusstakarna för att lysa upp hemmet lite. Även om det inte är lika mörkt som i Sverige så ger stakarna lite ledljus i natten. Men nu är jag för trött för detta, det får bli morgondagens uppgift.

Morgonens positiva besked från Telia där jag till sist erbjöds hjälp med att lösa mitt byråkratiska krångel slutade med en liten besvikelse i eftermiddags. Jag vet inte hur många gånger som jag har försökt påpeka att jag är mantalsskriven och bosatt i Spanien sen många år tillbaka. Jag fick ett besked att nya överlåtelseblanketter var på väg med posten. Då vidarebefordrade jag för säkerhets skull de blanketter som jag fyllt i och skickat via snigelposten i lördags och även skickat med mail till personen som i sin tur skickade de tomma blanketterna till mig. Får då beskedet att dagens nya blanketter hade skickats till Sverige. I och för sig med en ursäkt att hon inte visste att jag befann mig utomlands. Nå, det går ju att läsa här, i min första kommunikation idag så hänvisade jag till allt som etiketteras under Telia. Jag är ju evigt tacksam för hjälpen, och jag tror det här kommer att fixa sig. Men det är ju synd att det hela tiden skall vara så svårt att få till det. Jag kan ju inte vara den enda svensken permanent bosatt utanför Sverige som har ett sommarhus i Sverige med telefon? Fortsättning följer…

Etiketter: , , , ,