Ja, nog känner jag mig lättad så här dagen efter begravningsakten hemma. I dag är vädret ännu sämre än igår, det småduggar och är alldeles grått, men vem säger att det måste vara fint väder på en begravning. Värmen fanns inomhus bland alla vänner och prästen som hade en vacker begravningsakt, en sk akt kring urna. Det innebär att maken nu är officiellt begravd i svenska kyrkan och prästen kommer att meddela församlingen där askan kommer att spridas i en minneslund i Sverige i maj-juni nästa år. Då blir det en minnesstund utanför kyrkans regi där vi kan avsluta med att passera minneslunden och lägga en blomma.

Ett stort tack till Eva von Malmborg som fotograferade med min kamera igår.

I natt har jag sovit betydligt bättre än tidigare, jag behöver sömnen för att orka gå vidare. Vi var fyra personer kvar efter akten igår, bl a två vänner från Portugal som jag har känt sen 1991. Vi tog av oss skorna och slappade i soffan med cava, den spanska motsvarigheten till champagne och mumsade på alla goda tapas som cateringfirman hade lämnat kvar. Fortfarande återstår det massor, så jag skall åka över till en väninna ikväll så att jag får hjälp med att äta upp allt.

Jag vill tacka alla som kom och förgyllde dagen igår, det är så fint och skönt med ert stöd!

Lite senare i veckan skall jag undersöka vad som gäller för att ta med sig askan till Sverige, jag hörde ryktas igår att man behöver regeringens tillstånd. Det hoppas jag verkligen inte stämmer. Nu har jag ju lite tid på mig, så det blir att kontakta ambassaden lite senare för att reda ut vad som gäller. Jag har ett papper från begravningsentreprenören som talar om att jag skall ta med mig askan till Sverige, jag hoppas att detta skall räcka.

Etiketter: , ,