Det har hänt en hel del saker på kort tid. Precis när mina vänner var på väg att kontakta svenska ambassaden för att be om diplomatisk hjälp så fick jag reda på att domaren i Fiscalían i Madrid till sist hade skrivit under obduktionsprotokollet. Det skall finnas tillgängligt på torsdag i domstolen i min grannkommun. Nå, det återstår att se. Så snart jag har det som kommer jag att maila över det till Handelsbanken Liv i Sverige och jag hoppas då att de kan ge ärendet högsta prioritet.

Idag hade jag ett positivt möte på banken, hela vårt gemensamma konto kommer fortfarande att vara tillgängligt för alla autogireringar avseende löpande kostnader på huset. Amorteringsbeloppen på lån kommer också att sänkas. Däremot så är det inget konto som jag kan använda för övriga kostnader, men nu har jag ett eget konto där makens företag har lånat mig pengar så jag klarar mig ett tag.

Därmed har viktiga saker löst sig för mig (hoppas jag). Det enda orosmolnet jag har nu för tillfället är tämligen simpelt. Jag väntar på att mitt svenska kreditkort skall komma med kurir från Handelsbanken i Sverige. Jag kontaktade dom i torsdags och det skall normalt ta några dagar. Än har det inte dykt upp. Min flygbiljett är bokad med det enda kreditkort jag har, dvs mitt spanska kort på det gemensamma kontot. På mitt nyöppnade egna konto har jag bara ett Direct Debit-kort, och jag har för mig att detta inte fungerar när det gäller beställning av flygbiljetter. På Avis där jag skall hyra bil på söndag, är också det spanska kreditkortet registrerat. Nå, detta är som sagt ett mindre problem, men likväl irriterande. Mitt Visakort på företaget går ut 10-01, så det kan jag ju inte använda på hyrbilen. Det var ju himla dumt att jag inte såg det förrän i eftermiddag när jag ändå var inne på banken idag.

Strunt samma, nu är det hög tid att försöka sova några timmar. Jag känner mig helt slut, och jag vet att orken och kraften kommer tillbaka om jag lyckas sova lite. Jag kände bara att jag behövde skriva av mig innan…

Etiketter: , , , , , ,