På några få dagar löses en massa knutar upp, vet inte var jag skall börja eller sluta. Det får nog bli att ta en bit i taget. Igår gick det bättre hos Seguridad Social, den spanska motsvarigheten till svenska försäkringskassan. En mycket vänlig kvinna som dessutom hade humor, tog emot oss med alla originalpapper som fattades i häromdagen. Inom en timme var den byråkratiska proceduren över.

Jag är numera en ”glad” pensionär. alla papper är klara för att få in diverse efterlevandepensioner från fyra europeiska länder, dvs Spanien, Portugal, Sverige och England. Pensionerna blir ingen fet på, men varje tillskott är välkommet. Dessutom får jag som änka tillgång till alla förmåner som de som fyllt +65 har tillgång till. Dvs billiga buss- och tågbiljetter, rabatterat pris till muséer och annat smått och gott. Dessutom reducerade priser på receptbelagda mediciner etc. Som jag har skrivit tidigare så har jag bara hämtat ut en receptbelagd medicin sen jag flyttade hit i december 1993. Det är lugnande medicin sen maken dog. Jag hoppas slippa piller snarast möjligt, har alltid varit emot medicin så länge jag kan minnas. Det kommer att ta ca 15 dagar tills allt är klart, dvs ungefär när jag är tillbaka från Sverige den 8 januari.

Etiketter: , , , , ,