Jag kom av mig igår efter bråket med ebookers.com och Europcar. Det är sanslöst att jag skall sitta och behöva bråka med dessa företag i min rådande situation, jag behöver min tid till att göra annat. De borde skämmas!

I morse hittade jag till slut en mailadress till ebookers, fick googla länge innan jag hittade den, för varken ebookers eller Europcar publicerar sin mailadress på sina hemsidor. Bara en sån sak borde få människor att få upp ögonen för dessa företag. De vill att man skall betala dyra samtal och sitta i den fasansfulla situationen med knapptryckningar och dyligt! När det gäller ebookers, som är engelskt så hamnar man i ett callcenter i Indien, det hörde jag på kvinnans röst som svarade. Först var jag osäker på om hon var mänsklig eller en robot. Det finns ju det sistnämnda som supportpersonal nu för tiden, inte alls ovanligt!

Jag hade varken tid eller ork i morse att sätta mig och köa till dyra samtal, så jag vidarebefordrade hela min konversation från Europcar Danmark igår till adressen jag hittat på nätet: customercare@ebookers.com:

Så här skrev jag:

To whom it may concern!

I queued a long time yesterday on the phone and finally managed to speak with Katie at your customer support. It is about a car hire that could not be picked up at Copenhagen Airport with Europcar, reserved by ebookers.com. You will find the Reservation Confirmation at the bottom of this mail. Katie was going to call Europcar and then get back to me on my mobile. The mobile did not ring, don’t ask me why, but I had a message from her, that she had spooken with Europcar in Denmark and then she asked me to send them a mail explaning the situation.

As you can see with my conversation below with Europcar, they have not been contacted by you, and I’m asking you now to please transfer me back what is debited on my bank account by you, 7281,91 SEK (Swedish crowns) or £694,45. for a non existing car hire.

My Bank Details: Handelsbanken xxx.
Clearing number: xxxx
Account number: xxx xxx xxx
Iban: SExx xxxx xxxx xxxx xxxx xxxx

Swift: HANDSESS

Best regards
Monica Andersson

I’m also sending a copy of this mail to Europcar, Denmark

Till min förvåning fick jag ett svar tillbaka:

Dear Sir/Madam

Thank you for contacting ebookers service desk.

If you have already travelled your query will be allocated to one of our co-ordinators on the next business day after receipt and a further email sent to advise the name and contact details of the member of staff who will be assisting you.

If your query relates to a pre travel issue it will be allocated to our service team who will provide a response directly within 24 hours.

Alternatively should you wish to speak to someone, colleagues are available 24 hours a day on the following number 0871 223 5000, or +44 20 3320 3320 from outside of the UK.

In the meantime we thank you for your patience.

Yours sincerely
Customer Relations Desk


Well
, vi får väl se vad som händer. Bråka har jag blivit bra på under de senaste två månaderna och jag ger mig aldrig!

Igår morse hade jag ett bra möte med Notarius Publicus i Höganäs, denna trevliga kvinna stämplade alla mina dokumet med Haag Apostillen, en specialstämpel för vissa dokument, läs mer på UD:s hemsida. Dessutom skrev hon ett specialintyg avseende lagstiftningen när det gäller arvsrätt i Sverige. Kostnaderna är fruktansvärt dyra, för fem stämplar samt intyget betalade jag 1920 kr, men jag behöver dessa för processen i Spanien.

Med gårdagens specialintyg åkte jag till en mycket trevlig advokat i Åstorps kommun i Skåne idag. Jag hade tid kl 11, men anlände redan kvart i, mycket med tanke på det annalkande snöovädret i Skåne. Notarius Publicus i Höganäs och Åstorp brukar samarbeta med varandra och jag var oerhört tacksam att bli mottagen och få stämpeln så här dan före dan före dopparedagen. Anledningen att jag var tvungen att byta Notarius Publicus är att en sådan inte kan stämpla sina egna handligar. Även nu kostade det pengar, 400 kr för stämpeln, men den måste till för att fortsätta processen hemma sen.

Efteråt stannade jag till vid en ICA-affär och fick skickat breven med alla fina stämplar till min advokat i Madrid. Om inte dessa dokument duger för Notarien i Spanien så får jag spader!!

Ett konstant problem jag har haft i Sverige är med min hyrbil. Den spinner på och rullar, MEN, sprinklerfunktionen fungerar inte, och det går ju inte att köra med skitiga fönsterrutor en längre stund. Sprinklerna har inte fungerat sen jag kom hit, men jag trodde att höjda temperaturer skulle fixa det, samt en resa fram och tillbaka till Åstorp. Icke som icke. Ringde och fick tag på biluthyraren och fick tips om en bilverkstad en mil härifrån som kunde hjälpa mig. När jag satte mig i bilen för att köra dit, så hade proppen släppt och det sprutade ut spolarvatten. Alltid något!!

Nu har snöovädret börjat komma in över nordvästra Skåne, jag hade tur idag som bilade på morgonen. Jag planerar resan till min mamma utanför Göteborg till jul, men vädret får helt avgöra….

Etiketter: , , , , ,