Finns jultomten? Ja, jag börjar faktiskt tro det. Fick ett mail precis från Handelsbanken och livförsäkringen genom Handelsbanken Liv nu är insatt på mitt svenska konto. Jag trodde att det skulle bli en fortsatt strid, men äntligen är detta problem ur världen. Dessvärre kommer dessa pengar gå åt till det dyra underhållet för huset i Spanien tills jag kan sälja det. Det kan jag göra först när bouppteckningarna i de två länderna är gjorda och än är det långt kvar. Jag får ändå se detta som årets finaste julklapp för min del.

Jag har också glömt bort att nämna att jag fick ett mail från min bankkvinna på Banco Halifax i Madrid i förrgår. Hon bad om ursäkt att det dröjt med att föra tillbaka pengarna till mitt nyöppnade konto. Hon menar på att det är så de vanligtvis gör, dvs norpar pengar på andra konton för att täcka utgifterna, men i mitt fall så får de löpande kostnaderna för huset fortsättas att dras så länge det finns pengar på makens halva eftersom bankchefen lovat mig detta. Jag kommer att hålla noga uppsikt på alla konton på banken så att det inte blir några betalningar som studsar eller att nya ofrivilliga överföringar sker genom olika konton.

Summa sumarium, det här var den bästa dagen på länge!

Etiketter: , , , ,