Vad passar bättre här i svenska vintermörkret och kylan än att sitta och fylla på i bloggen med lite praktiska tips. Det ger mig lite distans till det hela och förbereder mig på vad som komma skall när jag är tillbaka i Madrid den 8 januari.

Igår skrev jag lite om hur det går till när man legaliserar svenska dokument med ett sk Haag Apostille.

Idag har jag fyllt på med ett löst problem för min del, kors i taket!, det viktiga intyget från testamentregistret i Spanien, Certificado de actos de última voluntad, vilket kan översättas med den avlidnes sista önskan. Oavsett om det finns testamente eller inte så måste detta intyg till i den spanska arvsprocessen.

Nästa tips jag skall fila på är arvsdeklarationen (la Declaración de Herederos), det är denna deklaration som jag hoppas få igenom utan några större missöden när jag är hemma igen. Går det vägen, ja då har jag kommit långt på rekordkort tid. Men jag vill inte ta ut något i förskott, man kan ju bara hålla tummarna.

Etiketter: , , , , , , ,