Igår när jag körde hem efter att ha uträttat en massa ärenden så träffade jag på tjejen som var här i onsdags kväll och hämtade kläder. Jag gav henne lift och jag blev så glad när hon sa att hon hade en lång man som var intresserad av komma och hämta kläder.

Det är inte fem personer här som i onsdags, men väl tre. Det var tur att jag tittade i garderoberna i förrådet innan de kom, för där hängde ytterligare kostymer, kavajer och en massa skjortor. Snart är det bara mina kläder kvar, det känns härligt. Skall även rensa bland dom också, men det får bli en senare historia.

Nu har de åkt precis och de fick knappt plats i bilen med alla stora soppåsar med kläder. De påminde mig om karavanerna med fullastade bilar som kör från Frankrike ner till Marocko på sommaren. Dom är glada och jag är evigt tacksam. Den långe mannen var klädd i en av makens skinnjackor som satt perfekt när de lämnade. Han såg riktigt snygg ut i den.

Efter en mer eller mindre sömnlös natt mellan torsdagen och fredagen, jag slumrade till och från under en och en halv timme, så hoppade jag på bussen in till stan kl 7.45. Jag vågade nämligen inte ta ett sömnpiller ifall jag skulle försova mig. Jag hade bestämt möte med en kille på makens jobb som hjälper mig med mycket kl 9. Vi började med en fika och diskuterade samtidigt hur vi skulle lägga upp dagen.

Det första vi gjorde var att åka till banken Ing Direct, för att lägga upp ett nytt konto. Denna bank fungerar mycket bra för internettjänster och dessutom tar de inte ut en massa kommissioner för olika typer av bankärenden. Det enda kravet för att mitt nya Cuenta Nómina skall börja fungera är att det löpande kommer in inkomster på kontot. Det var tur att jag hade alla papper om min spanska pension med mig, för det är den som får gå in på det nya kontot. Sen var vi inne på att öppna ett nytt konto på banken för företaget, men det fattades ett papper för kunna genomföra det, jag hoppas kunna hitta det i helgen. Det var nog tur ändå, för jag var tvungen att ha två parallella konton för företaget, dvs ha kvar det gamla på Banco Halifax.

Vi åkte därefter till Seguridad Social, Spaniens motsvarighet till försäkringskassan, för att ändra autogireringen till mitt nyöppnade konto. Dessvärre hinner inte januari månads pengar komma in, utan det blir i februari först. Det är först då som jag kan använda kontot, även om jag kan logga in och se tjänsterna de erbjuder. När det väl är gjort kommer jag flytta över autogireringarna på mobiltelefonen och andra tjänster dit.

Efter försäkringskassan åkte vi hem till killen som hjälpte mig, han hade nämligen precis fått hem en leverans av Billy-bokhyllor från IKEA som skulle monteras. Där gick vi igenom alla papper för att bli av med Volvon på leasingkontrakt. Vi talade även med finansinstitutet för den, FCE Bank PLC/Mazda Credit, och kom överens med dom att vi kan lämna in bilen till Volvo nästa vecka och lämna in de papper vi har. Vad som återstår är i princip arvsdeklarationen, la declaración de herederos, denna skall jag skriva under hos notarien först den 2 februari, sen tar det säkert ett tag innan dokumentationen blir klar.

Till sist ringde vi ett samtal till en advokatfirma som brukar anlitas av makens jobb och som även har gjort makens alla deklarationer. Jag inser att jag behöver ytterligare hjälp med den sista pusselbiten, Modelo 650€, som består av en massa formulär som skall fyllas i för bouppteckningen. Det är många dokument som skall tas fram som jag har noll koll på. Vissa saker kan jag göra själv, ta kopior på pappren på bilarna, avstämning av bankkonton vid dagen för dödsfallet osv. När vi satt och talade om detta så kom jag på att Banco Popular, där jag har lånet för solenergin skulle kunna vara en lämplig bank för företaget eftersom dom är stora. Killen som hjälper mig höll med mig.

Vad jag främst behöver hjälp med av advokaterna är ett kontrakt på ett husköp i Marocko, Jardin de Fleur, genom ett engelskt företag baserat i Málaga, Property Logic. Vi har lagt in andra betalningen enligt kontraktet efter uppmaning från företaget år 2008, det som skall in när de har satt grävskoporna i marken för att börja bygga. Detta har inte skett, inte vad gäller vårt hus i alla fall. Vad som finns i dagsläget är 6 skelett av 120 hus, vi besökte området 2008 och 2009 och det står helt still. Vad jag behöver advokathjälp till är att se om företaget brutit mot kontraktet och om man kan stoppa det på något sätt. Jag hoppas kunna träffa advokatfirman nästa vecka för att börja driva detta.

När jag kom hem med bussen igår vid 2-tiden och skulle ta bilen som stod parkerad på mitt bostadsområde så var jag instängd. En stor grå Toyota blockerade totalt min utfart. Jag gjorde som spanjorerna brukar göra, satte mig i bilen och tutade ilsket. Det hjälpte inte. Då gick jag in till områdets administration och frågade är det var någon som hade en Toyota, color gris? Jag hade tur, för bilen tillhörde en av dom som arbetar på administrationen. Han följde med ut och flyttade sin bil, och det var precis så att jag kom fram till Banco Popular innan de stängde. Jag träffade en mycket trevlig bankman, han lovade att hjälpa mig att ta fram dokumenten för bouppteckningen på måndag. Dessutom talade jag med honom att flytta företaget från Banco Halifax till dom, det skall inte vara några problem. Dessutom ordnade jag lösenordet så att jag kan logga in via internet och ha koll på det redan existerande kontot.

Sakta, men säkert löses flera saker upp, men det är hur långt som helst kvar. Denna helgen skall jag ägna mig åt att organisera alla papper avs Marocko ordentligt. Tack och lov så har maken sparat all e-post i ärendet, t ex ett där det står att bygget är igång, men just nu står det still pga Ramadan. Hur understår dom sig! 👿 Jag skall också skriva ut foton från 2008 och 2009 där man ser att det inte har hänt någonting. Jag blev bortmotad av en vakt när jag fotograferade förra året. Tänk att man inte ens får fotografera sin egen sandhög! Nu fick jag ett par foton i alla fall, tur det!

Nej, dags för lunch, sen skall jag återgå till pappershögarna…

Etiketter: , , , , , , , , , , , ,