För några timmar sedan blev jag av med makens gamla dator som stod och skräpade i förrådet. Jag trodde den hade Windows 98 på spanska installerat, men det var på engelska. Den äldre spanjoren som skall ha den får nog ta hjälp av sin son för att kunna få allt att fungera på spanska. Jag monterade ihop den och började med en intensiv rensning av alla gamla filer som låg på datorn. Jag inser att jag har liknande jobb på övriga gamla datorer som finns kvar. Jag förstår inte varför jag alltid sparar allting. Just datorer är något som ligger mig varmt om hjärtat. Det finns nostalgi bakom varje apparat.

Under dagen har jag haft två husvisningar och vid en av visningarna har jag hittat en intressent till en rustning från Toledo som står i källaren. Den är i mänsklig storlek och är absolut ingenting som skall följa med till en framtida lägenhet. Var enda gång jag ser den tänker jag på Rosa Pantern-filmen med Peter Sellers, jag kommer inte ihåg vilken av dem, men ni som har sett filmerna vet säkert vilken scen jag syftar på.

Alla papper håller på att ta knäcken på mig. Blanketterna för den spanska bouppteckningen ger mig gråa hår. I nästa vecka så hoppas jag på ett möte med en stor advokatfirma som makens arbetsplats brukar anlita. Bl a måste jag få hjälp med hur jag skall göra med vårt lilla företag och kanske de kan hjälpa mig att snabbt få fram all dokumentation avseende bouppteckningen.

En del av dokumentationen för boutredningen gäller intyg avseende vilka försäkringar maken hade. Jag har precis upptäckt att det finns ett statligt försäkringsregisterEl Registro de contratos de seguros de cobertura de fallecimiento – där man kan få utdrag på tecknade försäkringar. Mina mäklare har varnat mig för banker som försöker förneka att det finns tecknade försäkringar, något som enligt lagen skall ske vid hypotekslån t ex. Jag frågade Banco Halifax rent ut i måndags, men bankkvinnan menade på att det inte fanns någon livförsäkring i vårt fall, jag har heller inte hittat någon verifikation för detta. Hon menade att en försäkring på huset däremot var obligatorisk. Givetvis kommer jag att begära att få ett utdrag från detta register.

Nej, nu skall jag försöka att vila lite, nog med papper för idag. I morgon är en ny dag och då kämpar jag vidare…

Etiketter: , , , , ,