I förmiddags ringde en av mäklarna, han ville komma med en fotograf vid 16-tiden för att göra en videofilm av huset för att lägga in på Idealista, en av de största spanska portalerna när det gäller fastighetsaffärer. Objekten med video hamnar högre upp på listningarna när man söker efter hus eller lägenheter. Jag är själv där och tittar ofta på hur lägenhetsmarknaden ser ut i Madrid, även om det är lång tid tills jag verkligen kan börja söka aktivt. Dessvärre blev filmningen inställd pga att fotografen hade fått förhinder, vi gör ett nytt försök på onsdag eftermiddag.

Igår natt försökte jag sova utan piller, det gick inget vidare. Jag vaknade klockan 4 i morse efter fyra timmars sömn. Jag började ta hand om de sista kläderna som hängde i garderoben i sovrummet. Jag fick två resväskor igår av en väninna och nu är alla kostymer och kavajer nedpackade i dessa. Det återstår bara för mig att ringa till La Sal de la Tierra, en välgörenhetsorganisation som kommer och hämtar.

När klockan passerat 9 ringde jag min advokat för att stämma av att besöket hos notarien verkligen blir av kl 10 i morgon. Detta är den viktigaste dagen hittills, undertecknad och två vittnen skall skriva under arvsdeklarationen, la declaración de herederos. Sen ringde jag upp vittnena för att stämma av att de verkligen kan följa med och för att påminna att de inte får glömma ta med sig pass och nationella id-handlingar. Klockan 9.20 kör vi in till vår kommun, jag vill inte riskera att komma för sent.

Jag brukar logga in hos mina banker varje dag, och när jag började med Handelsbanken så hade jag fått svar på min förfrågan om transfereringar till utlandet. Det gäller köpet av leasingvolvon. Man kan överföra max 100.000 kr per dag, och det räcker inte för betalningen den 11 februari. Jag får därför dela upp i två betalningar. Jag har lyckats lägga upp den första i alla fall utan missöden. Jag får lägga upp den andra i morgon.

Jag råkade samtidigt se att att min första faktura från Telia med betalning idag, den 1 februari inte hade dragits via autogiro, trots att autogirot godkändes den 27 november! När jag tittade var klockan 17.45 och deras kundtjänst stänger kl 17.00. I skrivande stund är fakturan fortfarande inte dragen. Det går troll med mig och Telia, när jag inte lyckades logga in den 18 januari så startade jag ett nytt ärende via deras webbaserade kundtjänst. Det är nog tredje gången som jag försöker få mig tillsänt aktiveringskoden med vanlig post. Den 23 januari var sista gången och än har den inte kommit.

Med posten idag var däremot ett brev från svenska pensionsmyndigheten daterat den 28 januari. Det var skrivet på både svenska och spanska och var en bekräftelse på att de har mottagit min ansökan som har samordnats och skickats in via spanska försäkringskassan, Seguridad Social. Jag kommer att få besked i ärendet senare.

Ikväll mailade jag Volvo och finansinstitutet FCE Bank PLC om att jag kommer att göra en transferering via Sverige uppdelad på två betalningar under två dagar. Samtidigt bad jag om att få ett intyg om saldot avseende leasingkontraktet den 15 oktober som skall med i den kommande spanska bouppteckningen.

I övrigt har jag sprungit omkring som en yr höna hela dagen, det känns snarast som pappershögarna flyttar på sig istället för att organiseras. Det kommer ju ständigt nya saker varje dag, men jag börjar vänja mig. Jag märker att det blir extra rörigt när jag får för lite sömn, så ikväll blir det sänggående tidigt, dessutom så skall jag ta ett sömnpiller. För som jag sa tidigare, i morgon är det den viktigaste dagen hittills och jag känner att jag behöver vara hyfsat utsövd. Mitt pass har jag redan stoppat i plånboken och mitt id-kort finns på plats. Jag kommer att sätta två väckarklockor på ringning i morgon bitti.

Etiketter: , , , , , , , ,