Det kändes härligt att vakna feberfri i morse, förhoppningsvis har jag lyckats besegra en kommande influensa eller andra baciller, jag hoppas att detta håller i sig, för jag har varken tid eller råd att vara sjuk.

Trots att jag hade feber hela dagen igår så tackade jag inte nej till en husvisning när en av mäklarna ringde. Kvinnan som tittade representerade sin syster och hon verkade mycket intresserad. Vi får väl se om systern hör av sig för en visning framöver. Själv har jag redan börjat undersöka att köpa lägenhet istället för att hyra, eftersom min nya advokater rekommenderade mig detta av skattemässiga skäl. Hur det slutar återstår att se, det är lång tid kvar till dess.

Igår fick jag ett mail från Banco Halifax, de håller på att jobba med kontraktet vi skrev under i torsdags. Jag förstår verkligen inte problemet, jag vet att jag skrev på för att jag skulle få hypoteket på huset amorteringsfritt under ett år, och min spanska kan omöjligt vara bättre än bankens personal! Dessutom hade intyget om tillgångar och skulder som jag begärde den 25 januari!! först gått iväg med posten igår.

Idag är det sista dagen för betalningen av leasingbilen och igår fick jag reda på att finansinstitutet FCE bank PLC fått den första betalningen. Eftersom jag har sålt bilden så borde det enklaste varit att köparna betalade in beloppet, men icke som icke, det var tvunget att komma från mig, snacka om obegriplig byråkrati! Eftersom jag inte hade 10.300 euros i Spanien så var jag tvungen att göra en transferering från min svenska bank. Man får bara överföra max 100.000 kr dagligen från Sverige, så jag fick dela upp betalningen på 2 dagar. Dessa betalningarna lades in den 4 och 5 februari, och det brukar normalt ta två arbetsdagar inom EU-länder. Så nu gäller det, kommer inte den andra betalningen in idag så vet jag inte vad som händer. FCE bank PLC har inte varit roliga att ha att göra med, så jag kan bara hålla tummarna!

Om någon timme skall jag åka till posten och hämta ett rekommenderat brev från Sverige, jag har ingen aning om vad det vara för något, för postpersonalens krumelurer på avin är omöjliga att tolka. Dessutom skall jag efterlysa ett viktigt brev från min före detta advokat som har skickats med vanlig post.

Efter klockan 9 kommer Niscayah för att göra sin årliga service på larmet i huset, efter det skall jag ta det lugnt fram till kvällen (om det inte kommer några brandkårsutryckningar emellan) då jag är inbjuden att spela bridge hos en väninna.

Etiketter: , , , , ,