Jag råkade fylla min advokats mailbox igår, det märkte jag när jag fick fler och fler felmeddelanden om att filerna var för stora. Detta fick jag sen bekräftat via mail. Det slutade med att jag faxade istället. Nu tror jag att jag i princip har fått iväg allt som jag kan för tillfället avseende den svenska bouppteckningen. Jag gjorde ett utkast till enkelt skuldebrev igår, nu väntar jag bara på att få bekräftat att det håller juridiskt. Då får det gå iväg med snigelposten.

Det som jag väntar på nu är den spanska arvsdeklarationen, la declaración de herederos, detta flersidiga dokument som ersätter testamente gör att jag kan slutföra den spanska bouppteckningen, först skall dock en värderingsman komma för att titta på huset. När jag har fått arvsdeklarationen skall jag åka in till stan till mina advokater, skriva på ett papper för värderingen av huset samt lämna över handlingarna när det gäller husköpet samt lånehandlingarna för detsamma. Sen hoppas jag att det skall rulla på.

Idag hänger regnet i luften, jag hoppas att det inte brakar loss för jag skall åka iväg till återvinningsstationen med en massa gamla tidningar och papper. Varje dag försöker jag att rensa här hemma och göra mig av med saker. Igår fick jag ett mail att en vän var intresserad av att ta över makens ”humificador” samt ett antal cigarrer vars kvalitet jag inte törs sia om, för jag har glömt att fylla på vatten på cigarrlådan. Jag har också sålt en kristallkrona till en väninna.

Jag ser så fram emot när våren är här. Krokusarna har redan börjat blomma och mandelträden har stora knoppar. Jag hade gärna gått ut i trädgården och jobbat lite, men vädret är för dåligt.

Sen behöver jag handla. Mjölken och kaffet är slut och i morgon är det bridgespel hos mig, och då vill jag gärna bjuda på lite goda tilltugg. Jag tänker också besöka banken och hämta ett checkhäfte för företaget. Jag skall samtidigt ansöka om ett direct debit kort.

Jag hade tänkt skriva här att jag skulle kolla upp med vad som har hänt med Telias skuld till mig på 324 kr, för än har inga pengar dykt upp. Men jag råkade precis nu se att jag har fått svar på mitt ärende hos Fairshopping, om fyra till fem dagar skall pengarna ha kommit in på mitt svenska konto. Skönt att jag slipper att sitta i telefonkö idag, för det är verkligen frustrerande.

Nej, dags att klä på sig och göra lite nytta…

Etiketter: , , , ,