Det är inte mycket aktivitet jag kan påvisa idag, ändå så är det viktiga saker som jag har fått uträttat. När jag kom hem så kände jag mig helt slut. Jag har vilat några timmar, men jag behöver mer tid för vila känns det som…

Idag har jag varit hos notarien och hämtat ut luntan med arvsdeklarationen. Den består av 46 sidor, äntligen har jag ett dokument som ersätter testamente i Spanien. Efter jag hämtat ut den hos notarien i min kommun så gick jag över på andra sidan gatan för att ta tio kopior, uppvisandet av originalet samt kopiorna kommer att behövas på en massa ställen i den fortsatta arvsprocessen. Sen skickade jag en kopia, en legaliserad variant (cópia simple), till makens jobb via en budfirma som låg i närheten.

När jag skulle ta bussen hem så råkade jag se att min buss tar en annan rutt tillbaka. Jag viftade på en taxi som kunde ta mig till Santo Domingo där jag parkerade bilen i morse. Väl tillbaka besökte jag en av bankerna, Banco Popular, och lämnade in alla dokument de behöver för att få över alla tillgångar och skulder i mitt namn. Jag visade upp mitt brev från Banco Halifax med en cent tejpat på brevet. Jag tror att banken fick sitt dagliga skratt, även undertecknad. Förslaget var att jag skulle rama in brevet och jag är inne på samma tanke!

I morgon blir en lång dag med samma procedur. Jag har förvarnat Banco Halifax att jag kommer. Jag måste även diskutera med dom hur jag gör med kontot, pengarna är på upphällningen och jag måste börja skicka över pengar för att täcka kostnaderna för hypotekslån etc. Efter banken blir det ett möte med advokaterna där jag skall lämna över nödvändiga dokument för att ta tag i sista steget, den spanska bouppteckningen…

Etiketter: , , , ,