Idag kom till sist brevet från FCE Bank PLC, Volvo-/Fords kreditinstitut, som gör att jag snart kan sälja bilen. Dokumentet talar om att bilen är betald och därmed kan övergå i makens namn. Detta skall registreras hos Registro de Bienes Muebles, en myndighet i Madrid. Både Volvo och FCE Bank PLC meddelades tidigt, i början på november förra året, att maken var död. Lik förbannat är det personliga inledningsbrevet från kreditinstitutet idag adresserat och riktat till maken. Lika så skedde i ett brev från Volvo som jag fick efter nyårshelgen när jag var tillbaka i Madrid efter resan till Sverige. Då var jag inställd på att lämna tillbaka bilen och detta hade meddelats till Volvo. Ändå stod det i brevet att de var glada att maken ville köpa ut leasingbilen. Hur kan en död man ha meddelat detta till företaget? Makens företag hade ringt flera gånger i veckan till Volvo för att få svar från en ansvarig, denna person vägrade att svara på telefonsamtal trots ett stort antal lämnade meddelanden.

Så här har det hållit på hela tiden. Både FCE Bank PLC och Volvo har skjutit på att svara tills de fick in sista betalningen efter att jag till sist lyckats sälja bilen. Jag var tvungen att göra en överföring från Sverige eftersom jag inte hade tillräckligt med pengar i Spanien. Dessa pengar gick in den 11 februari. Kreditinstitutet har haft nästan en och en halv månad på sig att preparera detta sista dokument och deras handläggning är under all kritik. Se upp för dessa företag!

I morgon har jag ställt in bridgen hos mig, jag skall åka till myndigheten med dokumentet. Med mig kommer jag att ta med mig alla tänkbara papper som kan tänkas behövas, dödsattesten, arvsdeklarationen, kopia på pappren på bilen mm, mm. När jag har lyckats sälja bilen kommer jag att vända mig till skriftligt till både Volvo, kreditinstitutet och konsumentorganisationer i Spanien. Så här skall ingen kund behöva behandlas.

Idag blev till sist motorn till porten vid gatan utbytt, när hantverkaren åkte på lunch så gjorde vi det samma. Vi åkte över till Santo Domingo och åt paella ute, härligt!

Nu är det dags för kaffe och nyheter på tv:n…

Etiketter: , , ,