Känner mig ganska slut till kropp och själ. Det har varit en jättelång dag på stan. Vi kom iväg med bussen strax före klockan 11 och första besöket blev på Registro de Bienes Muebles som jag skrev om igår. Alla viktiga dokument som jag hade plockat med mig var helt onödiga. Jag fick betala knappt 20 euros och har fått ett ett kvitto på att jag lämnat in begäran om att kontraktet med FCE Bank PLC skall upphöra. Det enda som behövdes var att jag visade upp mitt uppehållstillstånd. Nu behöver myndigheten 14 dagar!! på sig för att jag skall kunna hämta beslutet, först den 7 april kan jag få det, och sen kan jag sälja bilen. Bedrövligt, men jag börjar bli härdad… 👿

Sen har vi sprungit omkring i olika affärer. Jag köpte mig en stor t-shirt i viscose på Zara som jag tänker ha som nattlinne. Besökarna hittade en hel del smått och gott, bl a kläder och silverringar på El Corte Ingles. Själv fick jag hjälp i en guldsmedsaffär med att knipsa av mig vigselringen. Mitt ringfinger har varit svullet länge och jag har inte lyckats med kräm eller tvål. Nu är den av i alla fall, och de ville inte ha betalt.

Eftersom vi var i shoppingkvarteren i Salamanca passade vi på att luncha på restaurang Teatriz, en av mina favoriter inrymd i en gammal teater. Vi åt verkligen gott.

Bussen hem gick strax före klockan sex, och väl hemma igen så jag passade på att betala för den nya motorn för porten. Jag ringde och beställde ytterligare en fjärrkontroll alldeles efter att installationen var klar på kvällen. Jag hade glömt bort att även väktarna i området har nycklar till huset och nu kommer dom ju inte in från gatan.

När jag kollade mailen ikväll så verkar det som försäkringsbolaget kommer att täcka för målning av uppkomna fuktskador inomhus, däremot inte för problemets kärna, dvs yttertaket. Jag skall begära in en offert på billigast möjliga jobb där jag ser att skadorna finns, sen så kör jag. Huset måste ju se hyfsat ut när jag har visning.

Just nu drar en regn- och åskskur förbi, vi hade i alla fall tur i stan med mycket behagligt väder och solsken. Trädgården är glad för blåkorn är spritt överallt, det växer så det knakar. Regnet behövs. Det är så vackert överallt nu, prunusen med sina rosa trädkronor var man än är och mimosan blommar.

Nu väntar en dvd i tv-soffan, på återseende…

Etiketter: , , , , ,