Så kom jag till sist till skott och rengjorde Volvon invändigt. Den skall hämtas under eftermiddagen. Det känns verkligen skönt att ha ett problem mindre. Det har varit ovanligt byråkratiskt krångligt att kunna sälja leasingbilen. FCE Bank PLC, Fords kreditinstitut, tog nästan en och en halv månad på sig efter att bilen var betald att producera ett dokument där de avsade sig rätten till bilen. Detta skulle in för behandling till Merkantilregistret, som behövde ytterligare 14 dagar för att verkställa beslutet.

Turen i oturen är möjligtvis att jag hann få klart bouppteckningen till dess, där finns ju bilen finns med. Det blev därför betydligt lättare att få över den i mitt namn snabbt. Köparen till bilen skall få ett preliminärt cirkulationstillstånd i sitt namn när han hämtar bilen idag så att det inte uppstår några problem om han blir stoppad av polisen.

Att ha två bilar för mig som inte gillar att köra är ju helt onödigt. Nu har jag den 10-åriga gamla Volvon kvar som duger att åka och handla i. Det är fullt tillräckligt tills jag har lyckats sälja huset. I stan skall jag inte ha någon bil överhuvudtaget.

Ikväll skall jag fylla i en blankett som skall in till bostadsområdets administration och be dom avregistrera bilen. Vi har kameror som läser av registreringsskyltarna på bilarna som kör in och ut i området. Sen skall jag även ändra namnet på fakturorna från bostadsområdet till mitt namn, jag har inte brytt mig om detta förrän bilen är såld.

Vidare skall jag förbereda ett fax till Pelayo där jag bilförsäkringen och säga upp kontraktet. Sen skall jag fylla i de svenska deklarationsblanketterna och passa på att posta den samtidigt som jag besöker administrationen. Denna och vår lilla post ligger vägg i vägg.

Annars har helgen varit hyfsat bra förutom att jag sen vid midnatt i torsdags varit utan mitt principiella e-postkonto som tillhör företaget. Hela domänen ligger nere och jag ringde supporten två gånger under fredagen. Jag har blivit flyttad till ett nytt webbhostingföretag genom uppköp, och de har ändrat dns-adresserna. Supporten sa att det kan ta upp till 48 timmar tills ändringen propagerar, den tiden har gått för länge sen. Om det inte fixar sig tills i morgon så får jag ringa och skälla på dom igen. Det är under all kritik att de inte meddelar sina kunder innan de genomför sådana här ändringar. Jag vet inte vad jag kan ha missat för viktig post sen i fredags!

Igår kväll fick jag en hel bärkasse med svenska ostbågar från Åsa, första påsen skall jag avnjuta ikväll. Gott! Hon hade med sig en skånska som var strandad och inte kunde ta sig tillbaka till Holland pga vulkanmolnen. Jag hoppas att hon kom iväg idag. Vi åkte iväg och käkade en jättegod middag, mycket trevligt.

Men nu har det blivit hög tid för lunch, på återseende…

Etiketter: , , ,