Igår förberedde jag en hel del dokument som jag tog med mig till vårt bostadsområdes administration nu på morgonen. Det var ett papper där två bilar skall avregistreras så att de inte kan köra in och ut genom bommarna automatiskt när kamerorna läser av registreringsskyltarna. Den ena bilen var den som avhämtades efter försäljningen igår, den andre var makens företagsbil som redan hämtades några dagar efter dödsfallet, men som jag inte har brytt mig om förrän nu.

Det andra pappret var att huset enbart skall stå i mitt namn och att fakturering av vatten och andra kostnader i bostadsområdet går till mig. Det var inga konstigheter eftersom autogirot för betalningarna går på samma bankkonto sen tidigare.

Sen lämnade jag in den nya fjärrkontrollen till porten till vakterna. Jag bytte ju motor för ett tag sen och fick därför nya fjärrkontroller. Vakterna har nycklar till huset och går larmet när jag inte är hemma så rycker dessa ut. Om det händer något så hade det ju inte varit så lyckat om de inte kom in genom porten vid gatan.

Till sist postade jag de svenska deklarationerna. Jag kom på så här i efterhand att jag nog inte är bemyndigad att skriva på makens deklaration även om jag är enda dödsbodelägare. Eftersom tingsrätten i Stockholm utsett en boutredningsman enligt gällande regler så ansvarar han för dödsboet och antagligen krävs hans underskrift på deklarationen. Nå, skatteverket får väl be mig komplettera i så fall.

Direkt efter dessa ärenden åkte jag iväg och fyllde på skafferiet. Det blir bridgespel hemma hos mig på onsdag eftersom jag samtidigt kommer att ha en husvisning för en av mäklarna. Förutom tilltugg till spelet, behövde jag handla mat för idag och på onsdag.

Jag var tillbaka hemma strax efter kl 10 och hade då tid att ringa och skälla ut den nya webbhosten efter notor. Min svada med spanska svordomar låter hemskt i svenska öron. I Spanien använder man inte svordomar med hänvisning till f_n och helvetet, utan könsord. Det låter så vulgärt så att jag rodnar inombords, men det tog skruv. Nu fungerar allt som det skall igen.

Kl 11 kom en kille för att titta på fuktskadorna som orsakas av yttertaket. Jag kommer att få betalt av försäkringsbolaget för invändig målning där skadorna finns. Däremot täcker inte försäkringen skador på yttertaket, dvs där problemen uppstår. Denna kille var här i oktober förra året och skulle lämna en offert, sen skedde dödsfallet och jag har inte haft ekonomiska resurser att åtgärda det hela. Vad som är positivt är att skadorna inte har förvärrats märkbart efter allt regnande i vinter. Han återkommer i veckan och skall ta en ordentligt titt med en kollega och sen återkomma med en så låg offert som möjligt.

Så ringde min advokat precis, senare i veckan skall jag in till notariat igen för att ändra bolagsordningen för företaget. Hon återkommer med tid senare. Nu är det dags att sortera papper igen och faxa och säga upp bilförsäkringen. På återseende…

Etiketter: , , , ,