Ja, det har blivit lite snurrigt sen jag kom hem. På tisdag förmiddag åkte jag över till bostadsområdet på andra sidan motorvägen. Först besökte jag Banco Popular och frågade varför jag fortfarande fick utdrag på några fonder i makens namn. Vi stod 50/50 på dem och jag trodde att jag hade lämnat in alla nödvändiga papper när de fick en kopia på bouppteckningen i april! Min personliga bankman jag hade har bytt kontor, men tjejen jag snackade med skulle undersöka saken och återkomma. Hon ringde mig senare under dagen och saknade kvittot på att jag har betalt arvsskatt. Ja, jag säger då det. Det skall hon få nästa gång jag åker över.

Efter banken gick jag in till mäklaren. Han var stressad och satt upptagen med kunder, men han hade fattat mitt motbud och tyckte det lät vettigt. Han skulle ringa spekulanterna senare och återkomma. När jag ändå fanns på plats så besökte jag den andra mäklaren i området för att säga hej och meddela att jag var tillbaka. Till sist gick jag till supermercadon och fyllde på med färskvaror efter semesteruppehållet.

Jag hann knappt komma innanför dörren förrän telefonen ringde. Det var ytterligare en mäklare på en av de största och mest renommerade firmorna. Vi talades vid innan semestern och jag hade helt förträngt att han skulle höra av sig. Jag bad om hans ärliga svar om vad han tyckte att jag skulle lägga mig på för pris för att ha en möjlighet att sälja hyfsat snabbt, och han kom med exakt med samma försäljningspris som mitt motbud! Kör i vind, mitt beslut blev att lägga mig på denna nivå. Han skulle återkomma på eftermiddagen med ett nytt kontrakt.

Direkt efteråt började jag kontakta de återstående fem mäklarna via telefon eller mail om det nya utgångspriset. En timme senare ringde det på dörren, en av mäklarna kom oanmäld för att visa huset. Jag hade inte ens bäddat sängen, så kan det gå när inte haspen är på! Vid 16-tiden kom den andra mäklaren med ett nytt kontrakt med det nya utgångspriset, som jag skrev under.

På tisdagskvällen hade jag ett långt och befriande telefonsamtal med Åsa. Vi talade om än det ena, än det tredje. Om husförsäljning, att sälja grejer och sist, men inte minst, att vi skall åka till ambassaden och rösta i svenska riksdagsvalet. Hon är en hejare på att sälja. Hon har redan hjälpt mig att bli av med en hiskligt stor takbox till bilen och ett golfset med tillhörande transportbox i hårdplast. Igår hade hon lyckats sälja min största artificiella julgran, 2.40 meter hög. Hon kämpar även vidare med min rustning i naturlig storlek!! samt motionscykeln som står och skräpar i källaren.

Igår ringde till sist mäklaren med spekulanternas motbud, det blev precis vad jag hade väntat mig. De vill göra en besiktning före köp, det är ju helt förståeligt. Mäklaren talade om att det inte finns någon klausul för dolda fel vid försäljning i Spanien, men jag kommer vara helt ärlig och påpeka att taket antagligen behövs åtgärdas snart, däremot tänker jag inte sänka priset mer.

Jag hade även flitig mailkontakt med makens jobb igår, de kommer ut på måndag och vi skall luncha ihop. Ser fram emot att träffa dem igen. Vi skall gå igenom hur saker och ting ser ut och de uppmanade att snarast ta kontakt med min advokat för att diskutera de skattemässiga konsekvenserna av husförsäljningen. Jag tror att min kalkyl för själva försäljningen håller, däremot måste jag veta hur mycket jag kan lägga på en lägenhet, kringkostnaderna vid köp samt hur reavinstbeskattningen ser ut. Jag skickade min kalkyl till henne igår, men hon är på semester och är tillbaka först den 1 september. Ja innan dess har jag inte sålt huset ändå, spekulanterna befinner sig på kusten och kommer tillbaka runt den 1:e. Det känns bra att jag gått ut till samtliga mäklare med det nya försäljningspriset, för än är det långt till eventuell försäljning, man vet aldrig vad som kan hända på vägen.

Idag har jag småpysslat hemma, jag försöker fortfarande att ta det lugnt fram till operationen. Det är inte mycket jag orkar med innan jag blir trött. Jag försökte bl a att ringa till Duxiana i Marbella, men där fick jag felmeddelande. Inte så konstigt eftersom affären är nerlagd. Den enda affären som säljer duxsängar med tillbehör finns på Mallorca. Ringde dit för att höra om jag kan beställa sängben och en ny bäddmadrass. Trots att sängen har 10 år på nacken är den av utmärkt kvalitet. Nu väntar jag på en offert via mail, och skickar jag med en passkopia på att jag är svensk så får jag 10% rabatt, inte så dumt.

Nej dags att återgå till lite papperssortering, skall bl a leta reda på kvittona på betald arvsskatt. Jag skall träffa mäklaren i morgon kl 10.30 för att diskutera närmare eventuell husförsäljning. Han besitter säkert en hel del vettig information avseende köp också. Eftersom banken nästan ligger dörr i dörr med mäklaren tänker jag slå två flugor i en smäll.

Etiketter: , , , , , , ,