Uj, det har varit så mycket på gång så jag inte har orkat skriva här under några dagar.

I morse kl 7 vaknade jag av ett konstigt ljud, ungefär som rinnande vatten på yttertaket. Jag gick ner i källaren och såg att vattentrycket var på noll, höjde trycket lite som jag blivit tipsad om att göra och vips blev någonting helt fel. Det blev övertryck i vattencisternerna för solenergivattnet och de började tömmas, inte tömmas i normal takt utan det fullkomligt pumpade ut vatten. Snabbt blev pannrummets golv där röret för tömningen går ut till en brunn vattenfyllt, sedan började förrådets golv där cisternerna står vattenfyllas också.

Ringde förgäves till solenergikillen vars mobil var avstängd, sedan till hemförsäkringsbolaget som iofs kunde skicka en rörmokare, men de kunde inte ta ansvar för solenergiinstallationer. Allt eftersom vattnet pumpade ut så sökte jag febrilt på nätet efter någon som hade 24-timmarsjour och även kunde solenergiinstallationer. Till slut hittade jag en och han rådde mig att stänga av huvudkranen för vattnet, en kran som sitter utanför huset vid gatan. Äntligen slutade det att pumpa ut vatten! Killen lovade att komma så snart han kunde, han hade dock andra jourärenden först.

Under två timmar i morse så skyfflade jag bort vatten, sedan svabbade jag bort det sista. Sen öppnade jag ytterdörrarna för vädring i källarplanet över dagen. Jag ringde upprepade gånger till den vanliga solenergikillen vars mobil ständigt var avstängd. Sedan ringde jag till firman jag fick kontakt med tidigare, meddelade att jag skulle ut med en väninna på lunch och frågade om vi kunde ta det på eftermiddagen. Han lovade att dyka upp vid 18-18.30-tiden.

Min fantastiska väninna Åsa dök upp vid 13-tiden. Hon hade varit och handlat mat till mig, kattgodis till Frasse, och sist, men inte minst 4 liter mineralvatten, eftersom vattnet var avstängt. Sen tog Åsa kommandot och vi började röja! Vi tömde alla garderoberna i förrådet på skor och kläder och bar upp dom till övervåningen. Sen rensade vi bland mina skor, det blev fyra stora plastpåsar som vi lyckades fylla min soptunna med, tur att tömningen är tätare här än i Sverige, 3 gånger i veckan. Garderoberna lämnade vi öppna på vid gavel, eftersom vattnet även lyckats hitta dit.

Strax efter kl 2 åkte vi över andra sidan motorvägen för lunch. Det var med stor glädje jag bjöd och vi åt verkligen jättegott.

När vi kom hem igen så var det julprydnadernas tur att sorteras. Eftersom kartongerna var blöta i botten så tömde vi dom och gick igenom grej för grej. Precis som det brukar vara när det är dags att ta fram de elektriska adventsljusstakarna så är det alltid någon glödlampa som är trasig. Till slut fick vi alla att fungera! Min artificiella julgrans kartong var så blöt, så jag tror att det blir att packa ner den i en stor plastpåse istället. Just nu ligger den utspridd på golvet i källaren. Ja, nu i jul lär ju inga grejer komma fram, möjligtvis en elektrisk adventsstake på ett lägenhetshotell någonstans.

Rörmokaren med son kom vid 18.30 som utlovat och hjälpte mig att sänka trycket och få tillbaka allt i normalläge. Bara en sån känsla att kunna spola i toaletten igen var fantastiskt. Jag skulle ha duschat i morse, men det bidde inget i och med att vattnet har varit avstängt hela dagen. Nå, det är en ny dag i morgon…

En kort summering av fredagen och lördagen. I fredags var jag i stan under hela dagen. Lägenhetsvisningen var inställd sen tidigare, men eftersom jag ändå var i området på jakt efter en ny transformator för elförsörjningen till en tv så gick jag förbi huset. Det såg fint ut, men området ligger lite fel. Jag vill ändå gärna se den, och utvändigt så såg huset bra ut. En grön, lugn gata med lite trafik.

Sen tog jag metron till Bilbao och promenerade vidare för fredagens prebasarlunch, innan vi åkte tillbaka hem avslutade vi med förfriskningar i det härliga solskenet på Plaza Olavide, en oas mitt i stan. Även där kan jag tänka mig att bo.

Igår satt jag och sorterade en massa papper, framför allt avseende momsredovisningen, tredje kvartalet för företaget. Jag får hjälp även nu från makens företag tack och lov!! I slutändan så stämde banksaldot med mina verifikationer, dock finns några frågetecken hur vissa av dessa skall redovisas. Nå, detta är säkert smärre problem för de som vet bättre…

Nu skall jag lägga mig och försöka sova. En sån helg!!

Etiketter: , , , ,