Jag sov urdåligt natten till idag, det var som om jag kände att problemen väntade på mig.

När jag gick ner till soptunnan i morse så märkte jag hur det forsade vatten ur rosrabatten, det var som en vårflod med smältvatten trängde sig fram och rann ut på gatan utanför. Jag trodde först det var bevattningen, men den visste jag var avstängd.

Jag gick ut på gatan utanför huset och stängde av huvudkranen till vattnet, förra gången var för tio dagar sen då jag hade problem med cisternerna för varmvattnet för solenergin.

Det var bara att ringa rörmokaren, precis när han kom så var det en annan läcka på gatan längre bort. Vi testade att sätta på vattnet igen men det hände ingenting. Jag försökte sätta på droppbevattningen för zonen där vårfloden var, inte hände det något då heller. Kom då på att vattnet troligtvis var avstängt generellt på gatan. Mycket riktigt, pga den andra läckan.

Rörmokaren kom tillbaka på eftermiddagen när vattnet kommit tillbaka och började gräva i rosrabatten. Vi kunde ganska snart se var vattnet sipprade ifrån, den sista biten ut till huvudvattenkranen på gatan, denna bit ligger under betong! Han skall komma tillbaka i morgon med en borrhammare eller vad det nu kan heta för att leta vidare under uppfarten. Alla dessa störningar gör mig så trött, varför kan inte problemen vänta tills de nya ägarna kommer?

I går mailade jag banken och bad dem föra över 2000 euros från mitt nyöppnade konto med handpenningen på huset till det löpande kontot. Husförsäkringen kommer snart att dras via autogiro, och det är väl himla tur det när det händer en massa skit hela tiden. Jag fick svar från banken i morse, överföringen var gjord. Jag behövde bara skriva under mailet och faxa över det.

När det gäller husförsäkringen så var jag i kontakt med försäkringsbolaget tidigare, jag skall betala den årsbaserade försäkringen i sin helhet, sen när vi varit hos notarien för att upprätta handlingarna för husförsäljningen skall jag maila dessa, sen får jag tillbaka det som återstår på premien.

Jag har precis ringt försäkringsbolagets 24-timmarsservice avseende vattenläckan. Berättade att jag haft en rörmokare på plats som återkommer i morgon. När vi har lokaliserat läckan och lagat den så skall vi lämna hålet öppet för en inspektör för försäkringsbolaget. Den stora frågan är om läckan täcks av försäkringen, jag vet faktiskt inte??

När det gäller övrig pappersexercis så har jag varit i kontakt med Centrala Studestödsnämnden i Sverige. Jag får nästan 1000 kr i premie om jag återbetalar hela min studieskuld, jag har lagt in den för betalning den 30 november, det skall bli så skönt att slippa flera år med betalningar till dom framöver.

Trots min trötthet i morse så började dagen bra. Jag tömde pärmar på papper, bl a gammalt studiematerial från Uppsala universitet, papper från när jag pluggade portugisiska och spanska mm, mm. Det var när jag skulle till soptunnan i morse och såg läckan som jag kom av mig helt. Jag har ändå orkat med att maila foton till en spansk auktionsfirma i Madrid samt till en av Sothebys representanter här, jag måste tänka på att göra mig av med vissa saker som jag aldrig kommer att få plats med i en mindre lägenhet.

Ikväll skall jag lägga mig tidigt, jag känner mig helt färdig! Problemen verkar aldrig ta slut och jag kom på att jag har glömt att säga att jag är utan internet. Jag misstänker att ”vårfloden” runnit rakt över Telefónicas (Spaniens motsvarighet till Televerkets) ”hål” på gatan där teleledningarna går in i huset och fuktat dom. Tack och lov för det mobila bredbandet som jag beställde inför resan till Calella, Barcelona i juni. Jag kan i alla fall kommunicera denna väg. Det skall tilläggas att den vanliga telefonen fungerar, än så länge i alla fall…

Etiketter: , , , ,