Jag sitter och väntar på mina svenska väninnor, de skall strax landa på Madrids flygplats Barajas. Det skall bli underbart med lite folk i huset, dessutom ser jag fram emot att spela kort, äta gott och kanske dessutom få lite hjälp med packning och lyft.

Igår fick jag massor uträttat, inte mycket som syns i huset, men för varje grej som försvinner så blir det ju mindre.

Jag inledde gårdagen med att åka till ”husläkaren”, jag fick recept på sömnmedel, sömnen är något som är enormt viktigt för att jag skall orka vidare. Jag vet inte om jag inbillar mig, men det känns som jag orkar mer nu än tidigare. Jag antar att betablockerarna för att hålla hjärtat under kontroll hjälper till en hel del. Min ork går dock inte att jämföra alls med tiden innan makens dödsfall. Läkaren tyckte förresten att jag såg piggare ut, alltid något.

Jag kom gott före utsatt tid till läkarstationen, jag hann därför tanka bilen innan. Jag är så ovan med bilar, så jag vet inte vad jag skulle ha gjort om jag fick bensinstopp!

Eftersom jag var nära Leroy Merlin efter läkarbesöket, ett franskt byggvaruhus, så körde jag dit och köpte 35 meter med ”bubbelplast” som passar utmärkt för packning av diverse saker, bl a tavlor som jag kommer att långtidsförvara.

På kvällen befann jag mig i köket och sorterade papper, det blev mycket för återvinningen, samtidigt organiserade jag manualer till köksmaskiner etc, som jag kommer att lämna kvar.

Startade dagen med att försöka få klart Skandinaviska julbasarens tryckta material. Det har varit ovanligt segt i år att få besked om vad som gäller, så jag har gjort två varianter för tryck, sen får basarkommittén välja själva hur de vill göra!

I förmiddags lassade jag bilen full med papper för återvinning, efter återvinningsstationen så handlade jag frukostmat så vi klarar oss ett par dagar. Nu känner jag mig hyfsat förberedd, även om det är rörigt hemma. Det skall bli såååå kul med besök!

Nu är det lugna puckar som gäller. Vet inte vad som händer ikväll, antingen blir det mackor hemma, eller så åker vi över till bostadsområdet på andra sidan motorvägen för lite tapas.

Etiketter: , ,