Idag var den stora dagen när jag äntligen blev av med riddarrustningen, snacket om försäljning började redan i början av september, så det är bättre sent än aldrig. Jag blev inte bara av med rustningen, även en massa keramik som jag absolut inte kommer att ha plats för i en kommande lägenhet. Till och med pan artesanal, ”kostnärligt bröd” från byn Chinchón som jag torkat och förnissat blev jag av med. Det känns fantastiskt skönt! Jag vet inte om dessa föremål kommer att hamna på Hotel Florida eller restaurangen Asador del Rey i El Escorial.

Det slutade i alla fall med att jag får ta med mig en väninna och komma och bo på hotellet en natt. De har spa och middag med specialiteten helstekt spädgris som vi även blir bjudna på. Det låter som ett trevligt förslag, att komma bort från snurren lite, en lisa för själen!

I övrigt under dagen har jag hållit på att packa för fullt, dels det som skulle till lägenheten, sen har mycket av kökets attiraljer försvunnit ner i lådor. Samtidigt kastar jag allt onödigt och använder en säng som avlastningsplats för saker som skall skänkas bort.

På kvällen körde Åsa och undertecknad iväg ett nytt lass till lägenheten. Som vanligt hittade vi ingen ledig parkering utan spärrade av garagenerfarten till huset och satte på varningsblinkererna. Vi började bära in det relativt stora citronträdet, lite grönt behövs för att piffas upp i lägenheten, genom huvudgången. Den kvinnliga portvakten var på plats och sa att vi var tokiga. Hon lånade oss en fjärrkontroll och nyckel till hissen från garageplan och hjälpte till att släpa citronträdet på plats. Från garaget gick det betydligt lättare att flytta, vi kom direkt upp på våning 7 där jag skall bo utan att kliva i trappor och dyligt.

Portvakten hjälpte mig även att kolla värmen i lägenheten, elementen är kalla. Hon erbjöd sig att ringa hyresvärden för att kolla upp, en sån fantastisk tjej. Även om det är rena rama röran så är folket i huset enormt trevliga och hjälpsamma. Jag får även låna nyckeln och fjärrkontrollen till garaget över helgen och behöver först lämna tillbaka den på måndag, ett charmant erbjudande!

På vägen tillbaka stannade vi till vid IKEA, jag trodde jag hade köpt en tub Kalles kaviar, men den kom tydligen inte med hem. Däremot en liten julskinka som jag skall mumsa på i jul i den lilla lägenheten. Dessutom ”julskum” som jag mumsar på nu samt 10 kokosbollar.

Sista stoppet innan vi kom hem blev Burger King Drive In, 2 Wopper Meals, som vi åt i röran i köket hemma.

Morgondagen kommer att gå i samma spår, packning, packning, packning. Jag hittar ständigt saker att slänga så idag åkte jag till återvinningsstationen med en massa glasburkar och gammal kurslitteratur och gamla tidningar som jag aldrig kommer att öppna igen. I morgon måste även det viktiga pappret från bostadsområdet som visar att jag inte ligger efter med skulder vara klart, för på fredag är det den stora dagen med kontraktsskrivning inför notarie.

Hög tid att vila, jag hoppas att jag kan sova bättre i natt än föregående…

Etiketter: , ,