Jag far som en skottspole fram och tillbaka mellan lägenheten och huset. Det återstår fortfarande en hel del att rensa, och idag skall jag ringa till organisationen La Sal de la Tierra och bestämma en tid i nästa vecka så att det kan hämta alla saker som återstår. Jag skall även fråga om de kan ta djupfryst mat, allt jag har i frysen får definitivt inte plats i det lilla frysfacket som jag har i lägenheten. Eftersom de har en matsal för behövande så kan kanske maten komma väl till pass.

Jag funderar också på hur jag skall göra idag, om jag skall skippa helt att åka ut och försöka komma i ordning lite mer här. En sak är i alla fall säker, när affärerna öppnar skall jag handla lite mer kattmat och kattsand. Frasse ratar torrfodret och vill ha mjuka godsaker på burk.

I tisdags var jag dock kvar i stan hela dagen. Först åkte jag iväg till notarien för att hämta mina sk cópias simples, enkla kopior på köpe-/säljkontraktet som upprättades i fredags. Originalet arkiveras hos notarien och den första kopian får köparna. Jag har 30 dagar på mig att betala värdestegringsskatten till kommunen på huset och då behöver jag en enkel kopia att visa upp.

Jag gick sen vidare till uthyrningsfirman och betalade hyran för december. Passade samtidigt på att fråga om uppvärmningen i lägenheten. Det finns element men de verkar inte fungera. Däremot fungerar luftpumparna med kyla och värme utmärkt för att värma upp den lilla lägenheten.

Resten av tisdagen ägnade jag mig åt olika spanska adressändringar och ett tappert försök att säga upp en mobil som är kopplad till larmet i huset. Det var rena rama moment 22 med Movistar. De menade att de skulle skicka ett SMS med en kod som jag skulle bekräfta för uppsägningen. Kruxet var att meddelandet skulle skickas till mobilen som sitter uppsatt i ett skåp i huset! Efter fem minuter lyckades jag övertala dom att skippa proceduren, och mobilen lär vara uppsagd nu. Vidare tog jag kontakt med försäkringsbolaget för att säga upp försäkringen på huset och istället teckna en lösöresförsäkring för det lilla bohaget jag har i lägenheten.

På onsdagen började jag med svenska adressändringar sen var det dags att återvända till huset igen. Det återstod och återstår fortfarande papper att sortera och annat att rensa ut. Jag lyckades fylla soptunnorna till bredden, tur att det är tömning 3 gånger i veckan! När klockan närmade sig 18 var det dags att åka tillbaka till lägenheten, jag var verkligen trött.

Igår var det dags för en ny vända till huset. På vägen till bussen passade jag på att göra fem kopior på köpe-/säljekontraktet, och jag lämnade in en till administrationen i bostadsområdet. Nu återstår det för köparna att fylla i en blankett med uppgifter.

Papperssorteringen i huset fortsatte och jag kastade gammal mat. Tunnan är nästan fylld igen! Jag körde flera gånger till återvinningsstationen med gammalt papper och kartong och passade på att käka en lätt lunch på stamlokuset i Santo Domingo. Där fick jag sällskap med den kvinnliga mäklaren som sålde huset.

Vid 18-tiden var det dags att återvända till stan, jag var som i onsdags helt slut. Det märktes när jag skulle öppna porten. Istället för lägenhetsnycklarna hade jag fått med mig nycklarna till ett låst förråd i källaren i huset!! Lägenhetsnycklarna hänger med all säkerhet snyggt i nyckelskåpet i huset. Tack och lov för den gulliga kvinnliga portvakten här. Jag har fått låna ett extra nyckelset till lägenheten som jag skall återlämna idag. Jag frågade henne om hon gillar rosor, och det gör hon. Om jag åker ut till huset idag, en kort sväng blir det nog, så skall jag plocka en stor bukett till henne!

Nu är det dags att gå ut och köpa kattmat, sen blir det förmodligen en kortare sväng till huset. Vi får se… Jag skall också säga upp en fast telefonlinje i huset och sen får köparna ta över den andra linjen. Vidare skall jag säga upp elkontraktet samt mitt kontrakt på adsl.

Etiketter: , , , , ,