Jag höjde ögonbrynen av förvåning i morse när jag kikade ut och märkte att det snöade ute! Det har hållit på i princip hela dagen, men nu på kvällen är det uppehåll. Det är heller inget som har lagt sig här i stan, men på högre höjder ligger det kvar.

På grund av force majeure, dvs snöfallet så ställde jag in besöket till huset på eftermiddagen. Nå, så allvarligt var ju inte läget, men jag kände att det är såpass mycket gjort så att det räcker att jag åker ut på onsdag när organisationen La Sal de la Tierra kommer och hämtar saker, samt på torsdag för att göra den slutgiltiga städningen. På fredag har jag gjort upp med mäklarna att lämna nycklarna till huset, och då tar mitt ansvar slut. Det känns så bra. Då skall jag passa på att betala Plusvalían, dvs den kommunala värdestegringsskatten på huset vid husförsäljningen, det är förhoppningsvis en av de sista kostnaderna jag har för huset.

Lägenheten är liten och trång, men Frasse verkar trivas och för mig är det helt ok också. Jag sover mycket bättre här skall tilläggas, och även om jag har en förmåga att vakna i vargtimmen så har jag hittills lyckats somna om.

Dagen har ägnats åt att ringa och säga upp diverse kontrakt, något som jag hade tänkt göra tidigare men inte hunnit med. Sista elfakturan kommer runt den 18-20 december, och eftersom ägarna inte kommer att flytta in förrän runt den 15:e så har jag gjort upp med elbolaget att jag står för den sista fakturan. Jag har sagt upp en fast telefonlinje och meddelat att de nya ägarna tar över den andra från den 1 december. De befinner sig utomlands och sa att de inte kan ringa kortnumret för att ändra uppgifterna. Jag hittade ett nummer som de kan använda från utlandet, så nu är det upp till dom att ändra.

Jag har bara varit utanför dörren en gång i eftermiddags, jag letade upp närmaste tobaksaffär där jag kunde köpa frimärken och hittade även en brevlåda på andra sidan gatan. Jag fick iväg min adressändring till den svenska pensionsmyndigheten, de accepterar inte adressändringar via mail eller telefon, samt min uppsägning avseende adsl i huset.

Resten av dagen har jag pillat med allt möjligt, bl a lagt in mina foton från gårdagens julbasar, samt uppdaterat deras webbsida. Jag tog ca 70 foton igår, varav de flesta ligger i basarens fotoalbum.

Ja, även när jag kom hem från min snabba visit utomhus idag så är det julstämning på gång. Min kvinnliga portvakt höll på att sätta upp en julgran i entrén. Julbelysning finns redan på gården sen några dagar tillbaka. Området där jag bor är en typisk arbetarstadsdel. Gatunamnen ger klang åt textilindustrin, något som man inte ser mycket av nu. Lingatan, bomullsgatan osv. Jag tycker det är mysigt, och de allmänna områdena i huset där jag bor är mycket välskötta. Här kommer jag att ha det jättebra och med lägenheten som utgångspunkt är det perfekt att hitta ett permanent boende utan att behöva stressa.

Etiketter: , , , , , , ,