I natt blev sömnen störd vid 1.30-tiden, Frasse ylade och vrålade utan uppehåll fram till klockan 8 i morse, det var väldigt enerverande. Jag kände mig helt slut på morgonen efter att inte ha kunnat sova ordentligt. Det var först på morgonen jag upptäckte att han druckit upp allt vatten i sin skål, jag fyllde på och han drack utan uppehåll länge. Han kräktes först i vattenskålen och sen när han satt på sin låda i badrummet, jag hann precis rädda badrumsmattan från att bli dränkt av spyor. Till slut lugnade han ner sig och nu har han legat i soffan och snusat i många timmar. Jag hoppas att det bara var något tillfälligt.

Idag känner jag mig något bättre från förkylningen, igår gick jag bara ut en kortis för att köpa kattmat och langostinos (jätteräkor) och tillbehör för dagens lunch. Den kvinnliga ryska köparen ringde igår kväll, de hade varit ute vid huset och var jättenöjda med städningen och avlämningen. De hade dock problem att ta över ena telelinjen, jag har talat med 4 olika personer på Movistar och vid namnbyte skall det räcka med ett telefonsamtal. Trots att ryssarna var i en butik för att ta över kontraktet så krävdes det att jag var med. Nu kommer jag att säga upp kontraktet helt och de tecknar ett nytt. Spansk byråkrati i ett nötskal!

Idag kom Åsa, även hon vrålförkyld, och vi körde ut till bilen som står i Santo Domingo för att hämta dammsugaren och de sista små lådorna som återstod sen flytten. Jag passade på att sätta upp tillsalu-lappar på bilen och igår utformade jag även en annons i Segunda Mano. Vi får se om någon nappar. Nu behöver jag nämligen ingen bil längre.

Champagneflaskan som jag har haft på kylning sen första flyttgrejerna kom till lägenheten kom äntligen fram, nu är nämligen allt flyttat. Jag värmde de räkfyllda paprikorna som jag förberedde igår och gjorde ris och sallad till. Det var min första lunch som serverades i krypinet, och det blir garanterat inte den sista.

Vi var bra trötta och mätta när Åsa lämnade, egentligen borde jag ta en siesta, kanske jag lägger mig och sluter ögonen någon halvtimme efter jag postat detta. Ikväll skall jag nämligen på teatern Casa de Vacas i Retiroparken med vänner. Föreställningen heter Algo más que flamenco, något mer än Flamenco.

I morgon är det vardag, och på onsdag är det helgdag igen. Jag skall försöka utnyttja den vanliga arbetsdagen till max, bland annat åka till Banco Halifax/LLoyds och förhandla, åka till mitt nyöppnade bankfack med viktiga papper, mm, mm…

Etiketter: , , , , , ,