Jag fick en mycket trevlig avslutning på måndagkvällen, en teaterförställning på Casa de Vacas i Retiroparken, Algo más que flamenco. Efter föreställningen gick vi hem till vänner i närheten där vi blev bjudna på god mat och trevligt sällskap. Först runt midnatt var jag hemma igen. Tusen tack Susanne och Stig!

Igår var det vardag mellan två helgdagar, det gällde att utnyttja dagen. Dessvärre så regnade det mer eller mindre utan uppehåll, men jag hade ändå tur. När jag packat min ryggsäck full med viktiga dokument som jag inte vill ha liggandes i lägenheten; bouppteckningar från två länder, det notarieförda kontraktet på husförsäljningen, kvitton på betald fastighetsstegring, deklarationer mm, mm, så slutade att regna precis när jag klev utanför dörren. Och var faktiskt mer eller mindre uppehåll tills jag kom hem igen.

Jag tog metron till Puerta del Sol och begav mig till min nya bank och lassade in alla dokument i mitt nya bankfack. Det finns säkert viktiga dokument som jag har glömt, men det känns tryggt nu. Och jag kan ju när jag vill åka tillbaka och fylla på mer. Jag är glad att jag valde en mellanstorlek på facket, för högarna med papper tar plats. Nästa stopp blev min gamla bank Halifax, nu Lloyds. Jag satte in 2000 euros på mitt löpande konto, jag kommer fortfarande ha vissa autogireringar förknippade med huset tills vi är i takt med avslutet av löpande räkningar. Samtidigt fick jag tid att snacka med nye bankchefen på kontoret, en kille som jag känner och som förflyttades över från Halifax på andra sidan gatan. Jag frågade vad han kunde erbjuda mig för investering under kort tid till bästa möjliga ränta med minimala kostnader att ta ut pengarna i förhand. Det var inte så mycket att ha (som jag väntade mig) så jag tror att Halifax/Lloyds snart är ett minne blott. I februari nästa år kanske?

På vägen hem igen stannade jag till och köpte tilltugg för bridgespelet vi hade hos mig idag, det andra under min korta tid här.

Jag var helt slut när jag kom tillbaka från bankbesöken igår. Det hänger säkert ihop med förkylningen och den sömnlösa natten när Frasse vrålade i sex timmar. Jag försökte börja komma i ordning lite i och med dagens bridgespel. Jag har ju nu också äntligen dammsugaren på plats. På sena eftermiddagen lade jag mig på sängen och somnade som en stock. Jag vet inte hur många timmar jag sov, men jag vaknade vid 9.30-tiden på kvällen. Efter det orkade jag ännu mindre, lade mig någon gång vid midnatt och sov till i morse. Otroligt skönt. Jag känner att jag har ett skrikande sömnbehov sen mer än ett år tillbaka, och här i lägenheten lyckas jag faktiskt sova hyfsat bra!

Idag var det dags för bridgespel med vår normala onsdagsgäng. Pga olika omständigheter, jag är en av dem, så har det varit dåligt med spel under hösten, så det var jättekul att träffas igen till sist. Några väninnor kom för tidigt, jag var inte klar med tilltuggen, och en annan kom en halvtimme för sent, hon körde vilse. Men till sist satt vi vid mitt runda bord och spelade. Vi kom knappt ihåg hur man gjorde, men roligt var det.

Sen vi slutade vid halv tre-tiden har jag bara plockat undan och diskat. Dammsugaren väntar fortfarande på mig, men jag känner ingen stress. Frasse ligger i soffan och snusar. Han försvann mitt under bridgespelet och jag letade överallt. Hittade honom under sängen bland en massa kartonger, även utrymmet under min säng fungerar som förvaringsplats. Någon timme senare hade han lagt sig ovanpå sängen. Skulle gissa på att han var störd för att jag hade bäddat för en gångs skull.

Resten av dagen skall jag sortera post. Jag fick en jättehög igår, bl a eftersändningar (det verkar fungera hyfsat). Dammsugning får vänta tills i morgon, jag har ingen brådska. Idag är början på resten av mitt liv…

Etiketter: , , , , , ,