Här händer det saker i rasande fart. Mitt frukostmöte igår med tjejen som säljer lägenheten gick alldeles utmärkt. Vi beslutade att skriva ett inledande kontrakt (Contrato de arras, där handpenningen betalas) redan samma dag. Jag skulle höra av mig igen när jag hade fixat allt med bilen.

Jag tog metron ut till optikern som ville köpa bilen och jag hittade lätt till affären efter hans beskrivning. Jag kom fram precis på utsatt tid kl 12 och vi skrev på kontrakten och mannen gjorde en transferering av köpesumman till mitt konto.

Nästa steg blev att åka till asesorían som skall göra allt det praktiska med pappersexercisen vid bilförsäljningen. Jag lämnade in alla papper och därmed är den gamla Volvon ett minne blott, ett problem till ur världen.

Sista besöket på stan innan lunch var till Lloyds bank, fd Halifax. Jag förde över pengar till mitt löpande konto så att jag skulle kunde betala handpenningen inför lägenhetsköpet med vanlig check.

Jag kände mig ganska slut när jag var tillbaka i lägenheten, men detta var bara början. Nu försökte jag få tag på min advokat, men hon satt i möte. Till sist lyckades jag få tag på henne och vi gick noga igenom förslaget till kontrakt för lägenhetsköpet. Advokaten hade en hel del synpunkter och det slutade med att jag tog med mig laptopen till säljarna samt en utskrift på föreslagna ändringar.

Jag hade bestämt tid med säljarna kl 18, men jag blev en halvtimme försenad. Även under kontraktsskrivningen hade vi kontakt med min advokat och till slut så kunde vi skriva under. Nu är jag snart ägare till lägenheten, redan på tisdag skall vi till notarien och upprätta det stora köpe-/säljkontraktet, escritura de compraventa. Skulle köparna dra sig ur affären innan notariebesöket så får de betala dubbelt upp av insatsen till mig. Skulle lag dra mig ur så förlorar jag insatsen.

Innan besöket med säljarna ringde jag återbud till skandinaviska klubbens luciaglögg. Tur var väl det, för jag hade aldrig hunnit dit. Jag var också helt färdig när jag kom hem på kvällen.

Idag har jag varit på banken för att förbereda inför tisdagen. Jag förde över en stor del av insatsen från Lloyds/Halifax till ING Direct dit den stora checken gick från försäljningen av huset. Jag fick avsluta mitt sparkonto med hög ränta under fyra månader och föra över pengarna till det löpande kontot för därifrån kommer en bankcheck dras till säljaren av lägenheten på tisdagen. Det största problemet var att få till själva checken. Normalt tar det fyra arbetsdagar för banken att utforma denna, men den urtrevlige bankmannen ringde upp en annan avdelning. Han lovade mig att checken skulle finnas på kontoret att hämta på måndag. Fantastiskt.

Nu måste jag städa lite, det ser bedrövligt ut i lägenheten. Ikväll är jag bjuden till en väninna för att spela bridge, och idag kan jag i alla fall inte se något mer som kan hindra mig från att gå.

Etiketter: , , , , , , ,