Jag har haft en så trevlig julhelg det någonsin kunde bli. Det har inte varit något större firande i lägenheten, jag gjorde i alla fall en janssons frestelse, griljerade en färdig skinka inköpt på IKEA, stekte några wienerkorvar, även dessa från det blågula varuhuset, samt öppnade en liten burk inlagd sill som jag köpte på den skandinaviska julbasaren. Detta räckte gott åt mig.

På julaftonskvällen tog jag bussen ut till Santo Domingo, bostadsområdet på andra sidan motorvägen mot där jag bodde tidigare. Jag kom fram strax före kl 8 och möttes av ett vackert, julpyntat hus och goda vänner. Värdparet är svenskt-spanskt och vi fick glögg i köket innan tomten kom. Vi satte oss sen till ett dukat bord och avnjöt kalkon. Jag hade turen och få lift in till stan och blev körd ända fram till porten. Först kl 1 på natten var jag hemma.

På juldagen var jag inbjuden till ett annat svenskt par på sen lunch/tidig middag. Jag promenerade bort till Castellana, pulsådern som går genom Madrid, där jag hade stämt träff med en väninna. Vi delade på en taxi ut till Las Tablas där värdparet bor. Denna goda måltid inleddes med grönkålssoppa, sen blev det lutfisk med senapssås, den förstnämnda importerad från Sverige. För de som inte ville ha lutfisk så serverades det en laxpudding som riktigt smälte i munnen.

Igår gjorde jag minimalt, min näsa har börjat rinna igen, och nu även ögonen. Det blev en lång siesta och jag tittade mycket på tv. Ögonen rinner lite mindre idag, så jag hoppas att jag har förkylningen under kontroll. Jag skall fortsätta mitt papperssorterande även om det tar emot. Under sängen har jag fullt med kartonger, och jag försöker ta en låda i taget. De viktiga dokumenten från husförsäljningen är redan inlåsta i mitt hyrda bankfack, men det är mycket annat som skall sorteras. När det gäller kontraktet för lägenhetsköpet så räknar jag med att notariatet hör av sig i veckan. Då lär det vara klart och kostnaderna för upprättandet och stämpelavgifter skall betalas av mig.

Nu har nedräkningen börjat, det är mindre än en månad kvar till jag har tillträde till nya lägenheten, något som jag verkligen ser fram emot…

Etiketter: , ,