Jag tror att 2011 kommer att bli mitt år, jag har nu lämnat ett av de tyngsta åren i mitt liv bakom mig.

Jag tog det mycket lugnt under nyårshelgen. På nyårsafton vaknade jag kl 5.30 och var magsjuk. På eftermiddagen orkade jag ta mig till El Corte Ingles där jag åkte upp till kafeterian och åt en halv portion svamprisotto, sen tog jag rulltrapporna ner igen och köpte en dvd-box med CSI. Kvällen tillbringade jag med Frasse i soffan framför tv:n.

Som så många år tidigare så träffades vi ett gäng för den traditionella nyårsdagslunchen på restaurang. Vi var ett 30-tal personer som inledde med Bloody Mary, ja inte barnen som var med förstås, sen satte vi oss ner till dukat långbord och avnjöt tapas, som varmrätt valde jag lammkotletter, ett säkert kort. Magen höll sig i styr, och det behövdes ingen mer i matväg den dagen. Jag hade en lång siesta när jag var hemma på kvällen.

Eftersom julhelgen var kort i år så hann jag få uträttat några viktiga saker emellan. Notariatet ringde mig och jag fick ett mail med bankkontouppgifter och vad kalaset skall kosta avs lägenhetsköpet. 33.700 euros!! Det största beloppet här är en kommunal skatt på 7% av köpeskillingen. Sen tillkommer kostnaden för ändring av lagfarten hos fastighetsregistret, Registro de la Propiedad, notariatskostnader och stämpelavgifter, och sist men inte minst kostnaden för att de hjälper mig med denna pappersexercis, något som är skönt att slippa.

Jag gjorde en transferering av beloppet till notariatet samma dag. Samtidigt passade jag på att logga in på Banco Halifax/Lloyds och jag kunde se att makens skatteåterbäring för 2009 äntligen hade kommit in på kontot. På självaste julafton skall tilläggas, en sån julklapp. Min återbäring på 67 cent fick jag redan i slutet på juli, nu var makens lite större än så tack och lov. Det viktigaste av allt är att jag nu kan stänga alla konton med Halifax, även den engelska pensionen har kommit in på kontot.

Jag har också ringt och bokat tid med en asesor, dvs en person som skall hjälpa mig med redovisningen och pappersexercisen för det lilla företaget. Det har inte hänt mycket under 2010, jag har haft så mycket andra papper att ha ordning på, så företaget har fått lega i träda. Jag hoppas på ändring när jag väl är på plats i den nya lägenheten.

Under nyårshelgen har jag försökt att bekanta mig med min nya barrio (stadsdel) Tetuán, via internet och jag har hittat en fantastisk blogg, Urban Idade, som jag kommer att återvända till flera gånger. En sån fattigdom, men ändå charm. Jag kommer att ta promenader här för att utforska kvarteren bit för bit.

Men idag måste jag preparera företagspappren inför morgondagens möte med asesoren.

Etiketter: , , , ,