Igår eftermiddag hade jag ett möte med en ny advokatfirma som skall hjälpa mig med all pappersexercis för företaget. Dessförinnan var jag hos min gamla advokat och hämtade några fakturor samt första kopian på omskrivningen av företaget från fåmansbolag till enmansbolag.

Min nuvarande advokat sa att hon gärna fortsätter med företaget men jag känner att jag inte kan vara beroende av dom samt bolaget som maken jobbade på. Dom har alla hjälpt mig igenom 2010 så att all redovisning osv är ”up to date”, men jag behöver betala för tjänsterna.

Jag sa till min nuvarande advokat att hon skall få en saftig uppgift i juli, min självdeklaration för 2010, och där har det hänt en hel del. Försäljning av hus och köp av lägenhet, det gäller att undvika att betala mer kommunalskatt, något som jag iofs tror att jag slipper. Pengarna från husförsäljningen går i princip jämnt ut med lägenhetsköpet när alla avgifter och skatter för båda transaktionerna är genomförda.

Det finns några ”klurigheter” att lösa avseende omskrivningen av företaget till enmansbolag. Jag fick stort förtroende för nya advokaten som genast hittade småproblem som är till för att lösas. När det gällde vanliga redovisningen hade jag ”klara” papper, och det första överhängande som måste in är momsredovisningen för sista kvartalet förra året.

Idag har jag haft visning igen, nu gällde det bara krypinet som jag hyr, och det är egentligen inte mina problem. Jag har fått skinn på näsan det sista året, jag protesterar högljut om det är något som jag har åsikter om. Det unga paret som kom på besök var överförtjusta och tar över kontraktet på lägenheten när jag flyttar ut. När det diskuterades målning så sa paret att det såg fint ut. Jag protesterade och visade bristerna direkt till hyresvärden. Det hela slutade med att de nya hyresgästerna kommer att flytta in i en nymålad lägenhet.

Nu är det helg igen, jag sitter och väntar på att de tre vise männen/(los Reyes Magos) skall ringa på min dörr och komma med överraskningar. Under den ändlösa väntan så postar jag dessa nyheter.

Till sist, till min mamma som vill se osedda delar av lägenheten jag har köpt, nedan finns köket (fräscht) samt ytterligare ett sovrum… En video finns här…

Etiketter: , ,