Jag vet inte hur länge mitt blodtryck har varit för högt, men i söndags fick jag tillbaka en blodtrycksmätarmaskin som jag tidigare hade givit bort till Åsa. Det var väl tur att jag bad att få den i retur, för värdena är alldeles för höga. Jag vet inte om det har att göra med medicinbytet den 10 januari.

Förutom rusande hjärta sen i juli har jag aldrig haft denna typ av problem. Jag ringde igår för att boka tid men min kardiolog var upptagen till den 23 januari, därför har jag fått tid med en annan läkare ikväll. Jag mäter och noterar värdena med jämna mellanrum och skriver ner dom för att visa upp dom vid läkarbesöket. Jag kan bara hoppas på att det finns någon medicin som kan räta ut det hela till dess jag skall ta tag i mitt liv ordentligt i min nya lägenhet.

Apropå nya lägenheten, i söndags morse åkte undertecknad och Åsa utrustade med ritningar, måttband och måttstockar och mätte upp ytorna ordentligt. Vi kollade var elementen sitter och kontakter osv. Åsa var lyrisk så det känns som jag har gjort helt rätt avseende lägenhetsköpet. Vi avslutade med frukost; kaffe med mjölk och tomatbröd på en bar. Sen stannade vi till vid en blomsteraffär där jag fick en underbar bukett av Åsa, när hon lämpade av mig vid mitt krypin fick jag även en påse med matvaror och annat smått och gått bl a en påse ostbågar, mums!

Förutom att mäta och möblera på papper igår så ringde killen som hjälper mig med företagspappren. Det var en grej som jag hade missat i december, formuläret Modelo 202 som skulle in till skatteverket i december. Jag kommer väl att få en liten bot, men det får jag stå ut med. Fr o m nu har jag i alla fall hjälp så att inte sådant skall missas.

Igår kväll hade jag träff med Anne-Marie, en tjej som bott i Madrid sen 70-talet, men som nu flyttat tillbaka till Sverige. Vi slank in på José Luís som serverar underbart goda kanapéer och satt och snackade och hade det trevligt i flera timmar. Det har kommer vi att göra om när hon kommer ner nästa gång.

Idag skall jag ta det lugnt, förutom läkarbesöket ikväll så skall jag bara över till veterinären och byta foder. Vid veterinärbesöket i förra veckan konstaterades problem med njurarna, något som är mycket vanligt hos gamla kastrerade katter. Han får nu ett halvt piller om dagen, kruxet är att han inte gillar burkmaten han har blivit ordinerad. Jag skall därför byta till torrfoder, det får bära eller brista…

Etiketter: , , ,