Tiden har inte räckt till för att uppdatera här sen i söndags. Jag har varit så trött på kvällarna att orken inte har räckt till.

Det har hänt mycket sen sist. Jag lyckades mot förmodan få till en flytt på tisdag eftermiddag, både från möbelförvaringen och från den lilla lägenheten som jag hyrde. När vi var klara på kvällen så var jag helt slut. Jag såg till att sängen kom på plats och lyckades hitta rena lakan, sen störtade jag och Frasse i säng.

I måndags fick jag ett mail med kontrakt som jag skall ta över på nya lägenheten, det gäller t ex naturgas, vatten, el, telefon och larm. Jag tog tag i dessa med en gång. Det som kändes mest angeläget var en fast telefonlinje och adsl.

För första gången sen jag har internet har jag brutit trenden och tecknat kontrakt med Movistar, Spaniens motsvarighet till Telia. När jag ringde sa de att det tar ca 5-10 dagar att få allting inkopplat. Jag meddelade att det var ok. Någon timme senare ringde de och frågade om de kunde komma dagen efter på morgonen! Jag skrattade och sa att det var samma dag som säljarna flyttade ut. Vi bestämde tid på onsdag förmiddag, och de kom på utsatt tid. Det känns fantastiskt skönt att slippa tänka på förbrukade megabytes och ha internet igång hela tiden! Movistar ringde mig några timmar senare och frågade om allt fungerade till belåtenhet. Jag svarade att jag inte kunde lämna något besked avseende den fasta linjen, jag hittade nämligen ingen telefon förrän sent på kvällen. Vi skrattade båda gott!

Vid lunchtid kom Eva och Björn med ”flyttgröt” och Björn fick inviga min garageplats. Jag tyckte nästan synd om dom i röran, men vi lyckades duka matsalsbordet och njöt av medhavd rostbiff, linsgryta, ost, bröd och sallad mm, mm. Tusen tack!

Igår morse ägnade jag mig åt att städa ut den hyrda lägenheten. På eftermiddagen lämnade jag tillbaka nycklarna och en avläsning av vatten- och gasförbrukning. Jag har en innestående månadshyra, (fianza), som jag skall kvitta mot någon gång i februari. Saknar inte lägenheten ett dugg, inte Frasse heller, däremot ”portvakterskans” Tonys glada tillrop och leenden varje dag. Tror jag skall köpa en blomma och passera förbi någon dag framöver. Nästa gång jag skall till veterinären och köpa kattsand och kattmat kanske?

Ja, hur veckan har sett ut finns i bilder nedan:

Jag hoppas hinna med en hel del i helgen, det bästa av allt är att jag nu är på plats och slipper att tänka på den hyrda lägenheten. Säng finns, två badrum och en allmän röra som förhoppningsvis tenderar att minska för var dag som går.

Jag käkar lunch ute, det är lättast så. Idag blev det mexikanskt, ett utmärkt kök som jag gärna återkommer till. På vägen hem hittade jag en gammaldags järnhandel som säljer allt! Jag köpte sopborste och skyffel, samt en skurhink med mopp. Nu kan jag även städa lite i helgen…

Etiketter: , , , ,