Dagen började så bra den kunde. Jag började att mäta blodtrycket, nivån avgör hur jag skall medicinera. Värdena låg på 126/84 och pulsen var 97 slag/minut. Detta räknas som normalt. Jag avstod därför medicinen mot trycket, jag kan ta den lite senare när trycket stiger. Däremot 25 gram av betablockeraren Atenolol för att hålla nere pulsen.

Sen kände jag att det var kallt i lägenheten. Jag kollade pannan och den hade stängt av sig pga för lågt tryck. Säljarna hade instruerat mig hur jag skulle höja trycket om det hände, och det här är jag van med från huset. Det skall ligga mellan 1-2 och jag fyllde på vatten precis till dess att pannan gick igång, vid 1 ungefär. Jag kände hur det började strömma ut underbar värme ur de vattenburna elementen, jag har naturgas som värmekälla.

Nästa gång det var dags att mäta blodtrycket så fick jag reaktion på att batterierna skulle bytas ut. Eftersom jag inte har hittat mina batterier än så gick jag till en liten affär alldeles runt hörnan för att köpa nya. Det var inte som när jag var i Prag och köpte batterier till kameran, dessa batterier var av undermålig kvalitet och kamerans slutare fick spader, jag köpte batterier av högsta kvalitet för blodtrycksmätaren. När jag satte i dom så började apparaten blinka för att sedan heldö.

Vad göra, ut igen för att leta ny apparat. Tack och lov så är Madrid ett apotekstätt område. Jag gick till närmaste ca 100 meter från bostaden. De hade ingen men kunde beställa. 200 meter längre bort hade jag tur. Detta apotek hade en maskin, jag klev glatt ut därifrån ca 600 kr fattigare. Maskinen är inte lika ”fancy” som den tidigare, den talar t ex inte. Men vem behöver en talande guide, jag börjar bli van vid mätningar nu. Trycket hade gått upp så det var dags att ta medicin igen.

När jag klev innanför dörren så såg jag att köksgolvet var vattenfyllt. Jag förstod med en gång att det var något med pannan. Trycket låg nu på närmare 3, alldeles för högt, så jag ringde Fagor som den förre ägaren hade serviceavtal med, något som jag tror att jag har övertagit för jag hade den årliga revisionen i onsdags förra veckan, dagen efter att jag flyttat in.

För att få ner trycket så måste jag tömma elementen på lite vatten, Fagor försökte instruera mig två gånger på telefon, men jag lyckades inte. Tack och lov hade pannan slutat att spruta ut vatten i alla fall. Jag ringde förre ägaren och jag blev inte klokare på hans instruktioner heller. Däremot fick jag uppklarat lite andra saker, i vilken låda jag skall stoppa post som kommer till honom (dottern i bajo F), samt att jag fick veta vem som är administratör för bostadsföreningen i huset. För att överta kontraktet på vattnet helt så saknades en manuell avläsning, samt märket på mätaren och dess serienummer. Eftersom alla mätare finns inlåsta i ett skåp utanför lägenheten så var jag tvungen att hitta någon med nyckel för att öppna upp, dvs administratören.

Jag fick under dagen ett mail från uthyrarna av mitt tidigare lilla krypin, i mailet fanns en blankett där jag skulle fylla i mina bankkontouppgifter för en transferering av överskjutande hyra. Jag har betalat en extra månadshyra i början av hyresperioden som säkerhet, (fianza), om jag skulle orsaka skador på lägenheten etc, nu får jag tillbaka ca 6000 av de 8000 kr som jag hade i hyra efter att räkningarna av vatten, gas och el är betalda. Härligt! Eftersom kontoret bara ligger 1 minuts promenad härifrån så lämnade jag in blanketten signerad med mina bankkontouppgifter.

Vid 16-tiden träffade jag administratören för ”bostadsrättsföreningen”, nu är det ju ingen bostadsrätt, alla äger sina lägenheter, det kallas för comunidad, jag lämnade honom mina uppgifter om bankkonto där månadsavgiften skall dras, drygt 1000 kr i månaden och han öppnade även skåpet till vattenmätaren så jag senare kunde ringa in de sista uppgifterna vattenbolaget, Canal Isabel II, saknade. Nu är kontraktet helt i mitt namn. Jag frågade administratören om han visste hur jag skulle tömma elementen på vatten, men han tyckte inte jag skulle experimentera. Jag håller med honom, vid tredje samtalet till Fagor, så kommer de att skicka en tekniker i morgon förmiddag som kan hjälpa mig.

Det är lite utkylt i lägenheten, men jag är utrustad med underställ till skidkläder samt varma tröjor. Nu skall jag ringa efter kinamat, har fått en reklamlapp i brevlådan. Jag har fortfarande en sån oreda i köket, så jag försöker äta ute tills det lugnar ner sig.

Etiketter: , , ,