Lena, jag vet inte hur jag skall kunna tacka dig för all hjälp! I förmiddags var jag beredd på att ta bussen till IKEA, köpa en tv-bänk och sen betala för hemtransport. Igår var Lena på det blå-gula varuhuset och hon hjälpte mig att köpa bänken. Hon kom idag och vi monterade ihop den och fick till slut den tunga tv:n på. Det här kommer att bli jättebra, den vita bänken passar dessutom in i designen med de inbyggda bokhyllorna som jag ärvde:

Tidigare i morse åkte jag iväg till sjukhuset för att ta blodprov. Jag har möte med kardiologen på tisdag och han ville ha olika tester gjorda, bl a kolesterolvärden och dyligt. Jag trodde jag skulle vara ensam vid 9.30-tiden en lördag, men icke som icke. Det var lång kö, och jag satt på en stol med kurrande mage och väntade på min tur. Proverna skall ju tas på fastande mage, och jag är inte mig själv förrän jag får en kopp kaffe på morgonen. Vatten i all ära, men det går inte att jämföra. Till slut kom jag in, och efter de tappat två rör på blod rusade jag till sjukhusets kafeteria och beställde tomatbröd, nypressad apelsinjuice och sist, men inte minst, kaffe med mjölk. En sån njutning!

Tidigare i veckan har det varit många samtal att få igång tv:n ordentligt. Fortfarande är inte allt till full tillfredsställelse. Hade i alla fall en kille här som servar ”bostadsrättens paraboler”, han skall hjälpa mig att koppla ihop allt och även göra genvägar så att allt funkar i alla antennuttag. Jag har fått installerat Movisars Imagenios digitala tv:program som går via telejacket och inte parabol. När jag frågade tecknikern om att få alla kanalerna vidare till alla antennuttag så sa han att det inte går, man måste ha en box för varje tv. Jag tog upp min gamla manick som jag hade i huset som omvandlar analogt till digitalt via alla jacken, och dinglade den framför ögonen på honom. Han skrattade och sa att ”visst finns det lösningar”, men att han som officiell representant för företaget inte kan hjälpa mig med detta.

Detta blir nästa veckas problem, samt att få ordning på resten av kartongerna. Mitt största problem just nu är alla verktyg mm. Dessa hann jag inte sortera innan flytteb utan de ligger i kartonger utan minsta struktur. Jag måste få ordning där för att börja med det mer trevliga, få upp tavlor osv. Men var tusan är borrmaskinen? Den kanske jag hittar i morgon…

Etiketter: , ,