Jag var så trött under hela dagen igår, så det kändes nästan tveksamt att jag skulle orka åka iväg till min gamla hemkommun Sanse (San Sebastian de los Reyes) för att se balett.

En norsk väninna hade ordnat biljetter och vi hann med en snabb kopp kaffe innan föreställningen började kl 20.00. Kaffet hjälpte mig att piggna till, och jag ångrar inte en sekund att jag kom iväg. Föreställningen El Arte de La Danza med Victor Ullarte var en fantastisk upplevelse.

YouTube Preview Image

Efter baletten tog vi en lättare middag och jag blev bjuden på allt, både biljetten och maten. Sen blev jag körd hem, jag hade först tänkt att ta en taxi. Tusen tack Ellen! Nästa gång får det bli min tur att bjuda på något kulturellt i stan. Nå, Ellen skall få låna min parkeringsplats nästa vecka när hon skall på resa. Det kostar en förmögenhet att parkera på flygplatsen.

Jag hade svårt att somna igår kväll när jag kom hem, först vid 3-tiden lyckades jag gå och lägga mig. Jag kände mig på så gott humör efter den trevliga kvällen. I morse vaknade jag först kl 8, jag gick upp och mätte blodtrycket, tog min medicin och släppte ut Frasse i trädgården en kortis. Sen gick jag och lade mig och lyckades somna om och vaknade först kl 12.00! Frasse ligger fortfarande i sängen och snusar.

I fredags förmiddags kom äntligen tv-teknikerna för att hjälpa mig att koppla ihop alla tv-apparater och koppla in en modulator som gör att jag kan se de digitala tv-kanalerna i alla uttag. Det bästa av allt, det verkar som om de i nästa vecka kan hjälpa mig att få igång den svenska kanalen SVT World, men det verkar som jag får hyra en lyftkran för att få det att fungera. Parabolen för den svenska kanalen måste upp på en av husets skorstenar och det finns inget bra och säkert sätt att ta sig upp dit. Vi får hoppas att det går att lösa på något sätt.

I morgon eftermiddag har jag tid med den kvinnliga kardiologen. Jag hoppas vi kan ändra min medicinering från två olika tabletter till en och att min huvudvärk försvinner. Jag är ganska säker på att den beror på blodtrycksmedicinen. Vi får se vad som händer.

Idag skall jag plocka vidare bland alla grejer i röran. Ellen skrattade gott igår när hon såg allt och sa helt ärligt att jag har för många saker, jag kan bara instämma. Jag har bl a ett överskott av bordslampor. Dessa kan jag med glädje skänka bort till välgörenhetsorganisationen La Sal de la Tierra, då kanske de å andra sidan kan hjälpa mig att bli av med alla tomma flyttkartonger som belamrar den lilla trädgården. Nå, det blir forhoppningsvis nästa veckas problem.

Etiketter: , ,