Jag fick uträttat mer eller mindre av vad jag hade tänkt mig idag. Utan bil men med ett snart passerat svenskt körkort är jag glad för metron. Jag åkte till GOS asesores där jag träffade Virginia, hon har hjälpt mig med allt avseende bilarna. Fått över dom i mitt namn, och sedan efter försäljning till nya köpare. Det kostar lite med service, men är värt varenda öre att slippa stå och köa hos Tráfico, de spanska trafikmyndigheterna.

Jag lämnade in mitt svenska körkort som går ut i maj *snyft!*. Sen i början på förra året går det inte att förlänga sitt svenska körkort om man är permanent bosatt inom EES-länderna, det enda valet är att ersätta sitt svenska körkort mot landets körkort där man bor permanent.

Nu är jag helt utan körkort, men det lär gå snabbt med proceduren enligt Virginia. I nästa vecka någon gång lär jag har mitt spanska körkort, som går utmärkt att köra med i Sverige. Men det måste förlängas, för utgångsdatum blir samma som mitt svenska, dvs i maj. Är det väl utbytt så lär det vara en enkel procedur. Skillnaden mot Sverige är att du behöver besöka läkare som kollar syn etc, å andra sidan fixar läkaren som utfärdar intygen proceduren mot Tráfico också.

Innan besöket hos osteopaten hann jag med en runda på El Corte Ingles. Äntligen fick jag tag på en sk Brita-kanna för att filtrera vattnet, som kunde smaka bättre i Madrid. Så nästa gång jag har besök hoppas jag slippa klagomål på mitt kranvatten som jag serverar till den som önskar.

I övrigt så överväger jag mycket en process mot den engelskt/spanska/marockanska företaget Property Logic, det är nära nu! Även om jag skulle förlora i den marockanska domstolen så är jag beredd att satsa pengar för att sänka skitföretaget Property Logic som inte hållit sina löften. Jag har satsat mycket och är beredd att satsa mer, jag kan inte mer än förlora!

Etiketter: , ,