I väntan på att välgörenhetsorganisationen La Sal de la Tierra skall dyka upp och hämta lite saker så passar jag på att skriva här.

Jag vaknade redan kl halv sju i morse, jag blev inte väckt av Frasse utan av ett lägenhetslarm som stod och tjöt i flera timmar. Hopplöst att sova då, men jag satte på kaffe och började förbereda för sakerna som skall avhämtas idag. Jag hoppas också bli av med alla tomkartonger och sopsäckar i trädgården så att jag kan börja få det lite trevligt där också.

Jag fick ett mail från flyttfirman i går, de har bråda dagar men räknar med att hämta upp lådor som skall tillbaka till förvaring i början på april. Det skall bli så skönt att bli av med allt!

Igår var en intensiv och mycket trevlig dag. Två väninnor kom förbi och vi hade bestämt oss för att äta lunch och sedan ta en promenad i mina kvarter. Vi blev riktigt proppmätta efter en god lunch och jag hade svårt att se hur jag skulle få i mig tapas på kvällen också. Vår promenad ledde oss till Media Markt där jag köpte en 24 tums platt-tv till sovrummet. Sedan ville jag visa min fina saluhall, Mercado San Enrique.

På vägen till saluhallen fastnade vi på ett museum, El Museo Tiflológico som drivs i Onces regi. Entrén var gratis och det var en spännande upplevelse. Salar med kända byggnadsverk i världen och i Spanien som var till för att tas på. Ja man får till skillnad från andra museer ta på alla objekt eftersom det är gjort för blinda. Givetvis var alla objekt markerade med punktskrift. Sedan fanns konstverk och foton gjorda och tagna av blinda eller synskadade. Ganska fantastiskt.

Vid 20-tiden på kvällen fick jag besök av fler väninnor. Vi började med cava hemma sen gick vi ut och åt tapas på en trevlig restaurang. Konstigt nog var jag hungrig igen, trots den rikliga lunchen.

Jag var hemma igen vid midnatt och gick till sängs efter en bra dag. Hade nya tv:n påslagen, men stängde av den ganska snabbt.

Etiketter: ,