Igår var jag för första gången på Skandinaviska klubbens styrelsemöte som nyinvald suppleant. Vi träffades hemma hos ordföranden och efter mötet åkte några av oss vidare med metron en station till Puerta del Sol för lite tapas. Mitt arbetsområde kommer bli samma som jag gjort tidigare utanför styrelsen, att upprätthålla webbsidan, syssla med datatekniska frågor kan tänkas osv. Klubben har redan skaffat en ny domän och jag håller på att göra om nuvarande webbsida helt. När jag kom hem på kvällen orkade jag inte med så mycket mer.

Idag kom ett samtal som jag väntat på länge. Äntligen ringde flyttfirman, eftersom de hade en flytt i närheten, på Calle Orense, så skulle de passera mig och hämta upp saker som skall magasineras. Det var så skönt att bli av med alla kartonger som jag retat mig på så länge och framförallt en säng som har blockerat garderoben på kontoret. Nu kan jag äntligen öppna dörrarna och organisera saker där också.

Vi har underbart vårväder, så jag gick till en blomsteraffär och köpte lite sommarblommor och planteringsjord. Jag satte fyra krukor med pelargoner mot det enda fönstret jag har mot gatan, dvs kontoret, samt en hängpetunia som jag satte i en kruka i trädgården. Denna veckan hoppas jag få en offert på övrig plantering av tjejerna som var hos mig i fredags. Trädgården är en oas, men den kan bli ännu bättre.

I morse fick jag ett första nyhetstecken från ryssarna som köpt huset. Det var med viss skepticism jag öppnade mailet, jag var så beredd på att de hade upptäckt fler fel, men så var tack och lov inte fallet! De har gjort stora ändringar i huset och därför inte flyttat in än. De skall skicka foton när allt är klart. Flytt och ändring av fönster i vardagsrum och sovrum, installation av luftkonditionering, ommålning inomhus mm, mm. Det där med luftkonditionering begriper jag mig inte på, systemet tidigare byggde på kallvatten i golven under sommaren, då slipper man kalluft som blåser rätt på en och gör att det är lätt att förkyla sig. Men det är ju inte mitt bekymmer längre.

I början på maj spelar den kände pianovirtuosen Arcadi Volodos, dvs husets köpare, med den spanska nationalorkestern på Auditoriet i Madrid och jag har blivit lovat en gratisbiljett, det ser jag fram emot.

Ett par saker återstår idag innan jag tar det piano. Jag måste kontakta den nye advokaten och hans asesor för att reda ut hur jag bäst gör med företaget. Jag har nämligen fått en ny kund och jag ser fram emot att bita tag i denne kunds webbsida för att förbättra den.

Etiketter: , , , ,