I morse var jag nästan på väg att ringa min ”asesora” som hjälper mig att byta ut mitt svenska körkort som går ut i maj mot ett spanskt. Jag var hos henne den 22 mars, och hon sa att det brukar gå snabbt, runt en vecka så där. Hon förekom mig när hon ringde idag och meddelade att jag behövde göra den obligatoriska spanska läkarundersökningen, Certificado psicotécnico de conducir. De spanska trafikmyndigheterna, i kort kallat för Tráfico hade fattat ett beslut precis som jag önskade. Istället för att få ett spanskt körkort utan läkarundersökning med giltighet tills i maj, får jag nu ett körkort som gäller i fem år. Mycket bättre, då slipper jag proceduren att förlänga i maj och ändå genomgå läkarundersökningen.

Jag letade upp ett ställe via internet där jag kunde göra undersökningen, CEPSIS S.L som ligger hyftat i närheten där jag bor. Jag ringde dom och det krävdes ingen tidsbeställning. Endast fyra hållplatser hemifrån, men med två linjebyten, så var jag framme strax innan lunchstängningen kl 14. Jag visste ungefär vad som väntade mig. Kontroll av syn och hörsel, blodtryck (som var bra!) sen skulle jag köra någon slags animerad simulator, den i youtube-klippet nedan verkar vara betydligt enklare än den jag fick göra:

YouTube Preview Image

Efter simulatortestet så förstår jag varför jag inte gillar att köra bil. I mitt fall rörde det sig om två tjocka röda streck där jag med en gul prick skulle hålla mig innanför dessa strecken, annars så tjöt apparaten. Givetvis rörde sig strecken åt olika håll. Min simultanförmåga mellan vänster och höger är tydligen inte den bästa, jag tyckte att datorn tjöt konstant, och det var på håret att jag klarade testet! Jag skrattade och sa att jag säkert hade kört ihjäl 200 människor om det varit på riktigt. Jag fick till sist mitt intyg, dessutom med 20% rabatt för jag hittat dom via internet, så kalaset kostade 44 euros. Imorgon åker jag till asesoran med det så att hon kan avsluta ärendet med Tráfico.

I morgon blir för övrigt en fullspäckad dag. Jag skall börja dagen med att besöka min husläkare på morgonen för att få nya recept till blodtrycksmedicinerna. Via socialförsäkringen får jag dessa mediciner helt gratis eftersom jag är klassad som änkepensionär. Klockan 14 har jag tid hos osteopaten igen och eftersom det resemässigt passar bra, nu menar jag med tunnelbanelinjerna, så besöker jag gestoran innan med mitt stolta läkarintyg för spanskt körkort. På kvällen skall jag ut till mitt gamla bostadsområde för att spela bridge. Det kommer kännas konstigt att komma dit ut igen, samtidigt lite spännande. Jag skall be kvinnan som kör att passera mitt gamla hus, jag tror inte att jag kommer att känna någon saknad!

Fredag blir ytterligare en intensiv, men förhoppningsvis härlig dag. Idag fick jag offerten på plantering i krukor, vilken jag har accepterat. Samtidigt kommer poolkillen jag fick tag på häromdagen och gör en revision och visar mig skötseln som skiljer sig en hel del mot vår tidigare pool. Under tiden som tjejerna planterar kommer jag att att slipa teakbord och armstöd på stolar osv. Sen går jag till min favoritjärnhandel i närheten och beställer teakolja om det inte redan finns på lager. Prognosen för trädgårdsarbete är god, de har lovat temperaturer upp till 26 grader på fredag, ungefär som idag.

Nu blir det lugna puckar fram tills i morgon. Måste kela med katten Frasse som i nuvarande stund protesterar högljut mot något…

Etiketter: , , , , ,