Jag har varit i full gång i trädgården hela helgen, lördagen gick åt att sopa och skura och få bort all jord sen planteringen. Under söndagen var det slipning av teakmöbler och inoljning som gällde.

Det känns så trivsamt att gå ut där nu, att få sitt morgonkaffe i sittgruppen och lyssna på fågelkvitter, och om det blåser lite så hörs det härliga klingandet från mobilen med keramikklockor som jag fick av engelska grannar när vi bodde i El Soto de la Moraleja. Jag har hängt upp klockorna i Mimosaträdet och hoppas inte att det stör grannarna för mycket. Då får de väl hojta till.

Idag har jag fortsatt det mödosamma arbetet med att få ordning inomhus, det här kommer att ta tid men jag har all tid i världen. Idag har jag t ex gått igenom alla dukar som inte passar längre och förpassat dom i en kartong som skall ner i det lilla förrådet. Jag har en massa gardiner, men jag tror inte jag kommer sätta upp några. De tre rummen i fil behöver inga gardiner, jag har grönt så långt ögat kan nå och det duger för mig. Dessutom har alla rum lätta, vita rullgardiner som släpper in ljus. Det får räcka så länge.

På onsdag kommer en gammal ”spanjorska” som nyligen flyttat tillbaka till Sverige på besök och stannar tills på söndag. Det skall bli jättekul, och besöket ger mig anledning att röja mer inomhus.

Vi får se vad jag hittar på mer idag, det hade varit härligt att få klart i linneskåpet där jag började dagen. Så får det nog bli…

Etiketter: , ,