Helgen var verkligen omväxlande. Fredagskvällens konsert där jag hade fått en fribiljett var fantastisk, i alla fall första delen där min husköpare Arcado Volodos hade huvudrollen. Han fullkomligt ”lekte” på flygeln under 45 minuter där han spelade Brahms Concierto para piano y orquestra núm 2, en si bemol mayor, opus 83, ackompanjerad av Spaniens nationalorkester. Jag förstår inte hur man kan spela så utan noter eller någon som helst hjälp om man bortser från dirigenten förstås. Han fick stående ovationer och blev inklappad 3 gånger. Jag träffade hans fru Olga en kortis i pausen och jag kunde bara säga ”en hora buena”, grattis! Jag har försökt hitta recensioner men bara hittat en, i Beckmesser, där rubriken lyder, Volodos, con todo el poder, Volodos, med all kraft, makt. Jag hoppas han är nöjd med de tre konserterna han hade i Madrid.

På lördagsmorgonen ringde Olga, konsertpianistens fru, hon frågade mig hur man förlängde matsalsbordet som de köpt av mig. Jag berättade att jag hade lämnat en vev i skänken, och hon hade någon svag aning om att hon sett den, men undrade var hon hade gjort av den sen de målat om i huset. Hoppas att den kom fram, för jag antar att de skulle ha fest på kvällen.

På lördagsförmiddagen hade jag tid hos veterinären med Frasse, vi skulle ta nya blodprov och göra en allmän checkup. Regnet fullständigt stod som spön i backen när vi skulle iväg. Det är ingen lång promenad, max 10 minuter om man släpar på en bur med katt, men jag gick upp till Bravo Murillo för att få tag på en taxi. Trots paraply var jag som en dränkt katt när vi kom fram, t o m Frasse som satt i skyddet av sin bur var blöt! Resultatet på proverna var bättre, men han skall fortsätta med sin medicinering och specialfoder.

På söndagen kände jag att den ofrivilliga dränkningen varken hade gynnat mig eller katten, jag nös konstant och Frasse började matvägra och var allmänt hängig. Jag har en förkylning på gång, men jag försöker mota Olle i grind med mycket c-vitamin o dyl. Jag kände mig frusen och halvkass och gick och lade mig tidigt och kollade på tv med Frasse tätt intill.

Men nu är det en ny vecka och det är nya tag som gäller. Jag startade förmiddagen med att åka in till Notariatet i San Sebastian de los Reyes. Den beställda nya första kopian av arvsdeklarationen, declaración de herederos en abintestado, var klar för avhämtning. Det blev billigare än jag väntat mig med kopian med alla fina stämplar o dyl, drygt 7 euros, men så är det bara ett tresidigt dokument, själva sammanfattningen av deklarationen.

När jag kom hem skannade jag sidorna snabbt och skickade till advokaten i Marbella, jag var undrande om vi behövde ändra i de två breven på franska och engelska som ger en marockansk advokat rätten att föra min talan inför domstol, då den nya kopian är undertecknad av en annan notarie, eftersom den gamle har gått i pension. Jag fick svar med en gång att det inte skulle behövas, så jag stoppade kopian i ett kuvert och promenerade till Seur, en budfirma som distribuerar brevet vidare med leverans under morgondagen. På vägen dit köpte jag ett par pelargoner och på vägen tillbaka stannade jag till vid en restaurang för en hamburgare.

På eftermiddagen gick jag ut för att köpa mer blomsterjord, den jag hade hemma räckte inte långt. Efter omplanteringar och städning av min lilla trädgård nöjer jag mig för idag. Innan det är dags att lägga sig idag så har jag en hel del att förbereda inför notarieskrivning avseende företaget på torsdag. Jag är innerligt tacksam att jag fick besked om att onsdagsbridgen är inställd för det finns en massa papper att ha koll på, något som aldrig tar slut.

Etiketter: , , , , , , ,