Jag fick en liten chock när jag kikade ut på fredagsmorgonen, jag hade nästan fyllt på klart med vattnet kvällen innan, det återstod ett 10-tal centimeter som jag tänkte fylla klart nu på morgonen. Vattnet hade sjunkit drastiskt så jag stoppade i slangen igen för att fylla vidare.

Efter ett tag hördes ett porlande ljud från maskineriet, jag öppnade luckan och där forsade det vatten som en fontän från ett rör, kopplingarna var tydligen inte klara än. Stängde av vattnet och ringde den ansvarige poolkillen. De lovade komma så fort de kunde, de skulle ändå komma hit och färdigställa allt. Tur i oturen är att det finns avlopp i hålet där allt är placerat, så ingenting av det elektriska hade skadats.

Det kändes så skönt igår när grabbarna lämnade. Projektet blev lite dyrare än väntat i och med att man upptäckte att den gamla motorn hade brunnit, så det var bara för dom att åka iväg och införskaffa en ny.

Det är lite annorlunda funktioner mot vad jag är van med, istället för att behöva fylla på med klortabletter så fyller man med salt som ihop med en vätska producerar klor och en maskin har sedan har exakt koll på ph-värdet. Jag investerade också i en självgående robot som dammsuger poolens botten, vi hade en liknande modell i huset och det underlättar fantastiskt.

Jag betalade nästan hela fakturan igår, de skall få resten när de kommer på måndag eller tisdag och hämtar lite grejer som är kvar. Jag har även tjatat mig till en ny poolhåv, en rengöringsborste, en termometer samt en säck med salt så att jag inte står utan när det behövs som bäst.

Om jag orkar skall jag försöka städa lite där ute, det har kommit salt lite här och var på glasväggarna runt poolen som jag gärna vill putsa bort. Jag är fortfarande lite hängig av förkylningen, men har i alla fall inte feber, lyckades äntligen hitta febertermometern efter ett febrilt letande. Den låg där den borde ligga, i min necessär 😉

Etiketter: ,