I eftermiddags gick jag till vallokalen som hölls i en skola på Bravo Murillo, nära mig. Som svensk medborgare, men resident i Spanien så får jag rösta i kommunalvalet. Med mig hade jag mitt fina ”gröna papper” samt mitt svenska pass för att legitimera mig. Röstkort hade jag redan tidigare fått med posten, det hela var en hyfsat lätt procedur när man efter några felsteg hamnade vid rätt ingång och bord för att lägga rösten.

På väg in i vallokalen...

På väg in i vallokalen...

När jag bytte mantalskrivningsort till Madrid, så fick jag frågan om jag även ville rösta i kommunalvalen, och det ville jag ju. Jag röstade i förra valet också och då fick jag tom instruktioner på svenska hur det fungerade. Så inte denna gång, men det behövdes inte.

Nu är valurnorna stängda, och jag skall kika på nyheterna vad som händer, i morgon vet man säkert mer.

Jag är sen länge med i ett forum, Spanien Forum se, och där kunde jag med stor glädje läsa att det ”fina gröna pappret” med mitt identitetsnummer i Spanien är på väg bort! Jag har retat ihjäl mig på detta papper ända sen jag fick det. Helidiotiskt. Så här kommer några länkar till den fantastiska nyheten, alla hämtade från Spanienforum:

Ibland går det liiite framåt, har tyckt att det gröna pappret har varit en vergüenza (skam) från spanska myndigheter mot invandrare. Vi får väl se när vi kan byta ut det mot ett inplastat dito i Madrid.

Etiketter: , ,