Jag har blivit dålig på att skriva, jag vet inte varför. Ändå behöver jag denna sida för att skriva av mig och ha koll på alla löpande händelser i mitt nya liv. Jag har en massa foton att posta sen sist, men det får bli en annan gång.

Den 7 juni fick jag hjälp med en hel del beskärning i trädgården, de kommer även hjälpa mig i sommar med att ha koll på bevattning och dylikt, om jag nu får någon semester någon gång. På kvällen firades de skandinaviska nationaldagarna i Centro Escandinavos regi, och som styrelsemedlem var jag där och hjälpte till så gott jag kunde, mitt huvuduppdrag bestod dock att fota med kameran.

Den 8 juni ägnade jag mig åt att ”framkalla” bilderna från gårdagen och lägga in dom i Skandinaviska klubbens hemsida.

Den 9 juni hade jag tid för att åka in till sjukhuset på morgonen och få på mig en holter för att mäta tryck och puls under ett dygn. Eftersom aparaten skulle lämnas in ett dygn efter passade jag på att ta urinprovet som skulle tas under 24 timmar. Jag var innerligt glad att jag köpte 2 st 1,5-litersburkar enligt labbets rekommendation, för till slut visade det sig att de skulle behövas. Första morgonurinen skulle inte med, däremot morgonurinen från dagen efter. Jag blev riktigt orolig i början hur jag skulle lyckas fylla denna burk, men vid 11-tiden lossade det efter åtskilliga koppar kaffe och rikliga mängder med vatten.

Den 10 juni vid 9.30-tiden kunde jag äntligen ta av mig holstern. Då var dygnets mätningar gjorda. Jag hade även lyckats fylla de steriliserade burkarna med ca 2 liter urin. Jag åkte in till sjukhuset igen och lämnade ifrån mig holstern, sen ner till analysavdelningen för att lämna in burkarna. Det visade att de skulle ta blodprov också, efter en kvarts väntan kunde jag lämna ifrån mig burkarna och blodprov togs. Resultatet tar dessvärre lång tid, 3 veckor, så den 1 juli kan jag hämta dom.

Samma kväll hade vi sena gemensamma bridgespelet på Restaurante Albufera. Jag blev ihoplottad att spela med Gustaf och vi kom på tredje plats, helt ok!

Under lördagen den 11 juni hade jag storstädning i trädgården och städade för första gången poolen ordentligt. Det tog på krafterna, men jag var så fysiskt trött och mådde samtidigt bra.

På söndagen den 12:e började jag samla ihop alla nödvändiga dokument för den kommande spanska självdeklarationen, la renta. Min advokat hade efterlyst dem veckan innan och jag lovade att samla ihop det jag kunde hitta under helgen.

Måndag den 13:e hade jag möte med min advokat och som så många gånger tidigare åkte jag metro med viktiga dokument i min ryggsäck. Efter en första genomgång är det en hel del viktiga saker att räta ut. Eventuellt måste vi göra om arvsdeklarationen igen *suck!*. Jag trodde den var ett avslutat kapitel…

Den 14 juni blev det ett härligt avbrott från papper och det blev en dag med en lisa för själen uppe hos Lillan i Camorritos, en sån underbar dag! Tack Lillan!

Den 15 juni spelade jag bridge med väninnor i min gamla hemkommun Sanse. Jag ringde advokaten när jag var ”träkarl” och jag behövde inte komma in till hennes kontor på eftermiddagen som planerat. Däremot ville hon ha en listning över mina svenska pensionsförsäkringar som betalats ut under året. Jag har vunnit mot svenska skattemyndigheterna och skattar inte för dessa i Sverige, utan i Spanien.

Den 16 juni var det dags för minnesgudstjänst. Mamman till min första spanska advokat, en kvinna som har stöttat mig mycket under den svåra tiden, avled hastigt i cancer. Minnesstunden var mycket fin, en blandning mellan katolsk gudstjänst, men inblandning av svenska psalmer. Jag saknar dig I!

fredag den 17 juni åkte jag till mitt bankfack vid en bank på Puerta del Sol för att leta upp originaldokument som jag lagt in där. Jag hittade alla utom ett, där jag i alla fall har en kopia. Mailade allt till min advokat på kvällen, så jag hoppas att hon har allt hon behöver.

Strax före lunchtid kom en väninna och vi besökte en väsklagningsaffär som tydligen skulle ligga längre bort på min gata. Vi hittade den, och gick sedan och tog en god lunch ute.

Under resten av fredagen, lördagen och söndagen tog jag det piano. Vardagsrummet såg ut som skräp, allt annat var städat. Dammsugaren stod framme, det låg papper överallt och en fylld tvättkorg med stryktvätt stod också väl synlig i en hörna. Jag bara räckte ut tungan till den. Det tog ända till söndagen tills jag tog tag i tvätten.

Först idag, den 20:e, tog jag tag i resten, innan det var dags att åka till sjukhuset. Jag hade två läkarbesök inbokade. Den första var en sån där styrketräning då man får springa på löpande band med ekg. Resultatet blev förvånansvärt bra med tanke på att jag knappt har rört mig någonting på över ett år. Sen hade jag tid med kardiologen. Holtermätningen under 24 timmar visade bra världen, så även övriga världen när det gäller puls och blodtryck. Nu väntar vi bara på resultaten från urin och blod som blir färdiga den 1 juli. Har ny tid med kardiologen den 4, men eventuellt skall jag boka tid redan med ett annat sjukhus för att göra en Datormografi efter mitt besök den 4:e. Det är resultaten från den 1 juli som avgör.

Vi får se när jag skriver nästa gång, det går trögt men är samtidigt viktigt för mig. Skärpning Monica!

Etiketter: , , , , , , , , ,