Jag förstår mig inte på spanska banker. Var finns problemet? Idag spelade jag bridge i mitt gamla bostadsområde, men passade först på att besöka området på andra sidan motorvägen för att besöka Banco Popular, där har jag ett konto som jag aldrig använder, förutom att betala av ett solenergilån som går ut i februari nästa år (jösses vad jag längtar till dess) samt två fonder som maken tecknade (i bådas namn) i samband med lånet. Dessutom var jag dum nog (kanske) att flytta över företagskontot dit.

Detta skedde när Banco Halifax där företagskontot fanns tidigare började trixa och överföra pengar emellan olika konton, eftersom personkontot var spärrat. Då befann jag mig i Sverige för två julhelger sen och jag blev verkligen tokig! Framför allt när man för företagspengar till den privata kontot! Det första jag gjorde när jag var tillbaka i Spanien i januari förra året var att flytta företagskontot – just till Banco Popular.

Den 30 mars förra året hade jag kommit så långt så att bouppteckningen var klar och skrevs inför notarie. Den 7 april betalade jag arvsskatten och någon vecka efteråt åkte jag till Banco Popular så att de kunde se originalen och kopiera alla nödvändiga dokument.

I slutet av året får jag årsbeskeden från Banco Popular där makens namn figurerar till hälften på alla tillgångar och skulder. I slutet på januari efter min flytt skickar jag ett fax till banken med min adressändring, samtidigt frågar jag mig varför maken fortfarande finns med på alla konton.

Den 18 maj i år besöker jag banken igen. De har fortfarande inte ändrat min adress, jag tar med mig fax nr 2 jag skickat med samma frågeställningar som i januari, från den 29 mars. Adressen ändras på nolltid, dessutom beställer jag ett visakort på företaget.

I fredags fick jag på nytt ett kontobesked avseende fonder i makens namn. Nu höll jag på att bli riktigt arg! Jag besökte banken i morse och frågade vad dom håller på med?? Fick till svar att ansvarig person var på semester, men återkommer i morgon. Låt oss se vad som händer. Får jag ett endaste kontoutdrag i makens namn skall jag ta tag i hårdhandskarna.

Passade på att fråga vad som händer med mitt beställda visa-kort. Killen jag snackade höll på att beställa ett nytt, sen kom en tjej som jag snackade med i maj och så att det redan var betällt.??? Och hur lång tid tar det att producera ett visakort för företag???, you tell me….

När det gäller Banco Halifax, numera Lloyds bank, så finns det mycket tokrolig och framför allt frustrerande läsning i min blogg. Jag har gjort allt för att bli av med dem, och försökt tömma mitt personkonto, men iom deklarationen 2010, och mycket pga Banco Populars strul så finns jag kvar där. Jag ville göra min deklaration via internet och ING Direct, men eftersom maken tydligen lever hos vissa fick jag ta till gamla Halifax/Lloyds där de åtminstone känner mig. Har tecknat en fond hos dem under fem år där jag inte kan förlora något. Bankstriderna fortsätter….

Etiketter: , , ,