Veckan som gått har kilat förbi i en rasande fart. Jag har mest hållit mig hemma och städat och sorterat papper och börjat planera för Sverigesemestern, när den nu blir. Det bestäms efter mitt möte med kardiologen den 4 augusti.

Det återstår två tester att göra, i morgon en magnetisk resonansröntgen efter ett misstänkt men tveksamt problem med artären till vänster njure. Den 27:e görs en sk datortomografi, som skall gå igenom mitt hjärta och kranskärl ordentligt. Nu hoppas jag att de inte hittar något allvarligt, så att jag kan ta semester i augusti. Det skulle vara härligt med ett miljöombyte.

Igår ringde jag för att försöka få tag på kattpensionat och jag hade tur redan vid andra samtalet. På detta pensionat som ligger i min gamla hemkommun har Frasse bott förut. Det är väl inte världens roligaste ställe för en katt att tillbringa fyra veckor, men vad gör man. Jag vill gärna kunna stänga igen lägenheten ordentligt och larma den. Det fanns inga krav på att boka exakt tid och om jag ringer två dagar innan så kommer de tom och hämtar upp honom.

Igår kväll kom Anne-Marie på besök från Sverige, sist hon var här var i april. Vi gick ut och tog något lätt och äta och hade det allmänt trevligt. Nu är hon ute på stan och uträttar ärenden, men vi skall luncha ihop. Sen skall hon bo på hotell i två nätter och kommer sen hit på torsdag för att sova över innan hon åker tillbaka till Sverige.

Idag skall jag passa på att besöka min läkarstation och boka tid med min husläkare. Min medicin mot blodtryck och rusande hjärta är på upphällningen, och genom att jag klassas som änkepensionär så är medicinen gratis genom socialförsäkringen, ganska fantastiskt. Stationen ligger nära lägenheten, bara två minuters promenad. Mitt tryck och min puls har legat på bra nivåer den senaste tiden, det känns skönt!

Etiketter: , , , ,