Veckan inleddes med att Anne-Marie kom på måndagskvällen, det var ett trevligt återseende. Hon uträttade ärenden på stan på tisdagsförmiddagen men sen fick vi tid för lunch ihop, innan hon skulle till sitt hotell och kurs under två dagar.

Jag mådde riktigt dåligt på onsdagsmorgonen, det var ju på onsdagen jag skulle göra den magnetiska resonansröntgen. Jag försökte steka bacon och ägg, men fick inte i mig någonting. Från kl 11 skulle jag nämligen fasta under fem timmar innan röntgen. Jag kollade blodtrycket och det var alldeles för högt igen, så jag fick ta en extra tablett. Jag tvingade i mig en banan i alla fall innan jag åkte jag ut till mitt gamla bostadsområde för att spela bridge, det är alltid lika kul även om jag kom sist denna gången. Marian var så gullig och packade ihop en box med dagens bridgetilltugg som jag kunde ta när röntgen var klar. Aldrig har några smörgåsar smakat så gott som dessa som jag avnjöt när jag var hemma till sist igen.

Röntgen var en vedervärdig historia förresten, även om den gick snabbare än förra gången då det var min vänsterarm som drabbades. Denna gång med kontrastvätska genom armen och jag skulle andas in och andas ut och hålla andan länge ett antal gånger, medan de hemska ljuden från tuben vibrerade i mitt huvud. Det kändes som jag skulle sprängas. Det är ju tur att jag inte lider av klaustrofobi i den trånga tuben. Det var så skönt när det hela var över. Det finns gott om vattenautomater på sjukhuset och jag drack säkert en hel liter efter att ha fastat i sex timmar. På tisdag i nästa vecka kan jag hämta resultatet av vedermödorna.

På tidiga torsdagkvällen kom Anne-Marie tillbaka och vi tog en lugn kväll hemma med goda tapas, fast den som njöt mest av gåsleverpatén var nog Frasse, den goda spanska skinkan gillade han också, men ratade den goda osten.

På fredagsmorgonen var det dags att ta farväl av Anne-Marie, vi får väl se när vi ses nästa gång, troligtvis i Skåne under semestern.

När hon lämnat så ringde Yolanda, som ansvarar för bostadsföreningens mur med sin växtlighet, det är dags att öka på bevattningen och samtidigt stämde hon av att min fungerade som det skulle. Jag var mitt i en storstädning i trädgården när hon kom, så det passade ju bra. Det är fel på en zon, så jag får vattna två krukor manuellt under en vecka innan en av hennes kille är tillbaka från semestern. Vi testade så många gånger alla golvplattor var fulla med vatten. Jag fick skjuta på städningen tills igår då det mesta torkat upp.

Under dagen ringde de även från Hospital Zarzuela där jag skall göra den sista testen på onsdag i nästa vecka. De ville bekräfta min tid och jag sa att jag var beredd på detta och jag lovade att fasta igen, fast denna gång under fyra timmar.

Igår städade jag klart i trädgården och höll mig i princip hemma med undantag för en snabb lunch ute. Hela dagen kom av sig med tanke på tragedin i Norge, hade NRK:s sändningar på hela dagen på datorn.

Idag kommer jag hålla mig hemma och plocka med papper för ovanlighetens skull 😉
I morgon skall jag aktivera mitt företags visakort som kom med posten i fredags, det beställdes den 18 maj! Heja Banco Popular för en otroligt lång handläggningstid! 😈

Etiketter: , , , ,