Jag förstår inte hur jag har kunnat undvika att anlita en städfirma tidigare. Huset har inte städats ordentligt på två år, så det var verkligen behövligt. Klockan åtta på morgonen stod det två tjejer och ringde på dörren och efter sex timmar var huset skinande rent, nu återstår bara fönsterputsning som sker nästa onsdag.

Själv åkte jag iväg till optikern vid 9-tiden, ville kolla upp min ”senilsyn” eftersom jag märkte att jag hade svårt att läsa en finstilt pocket. Mycket riktigt, min styrka på 1.5 bör vara 1.75 så jag beställde ett par nya läsglasögon eftersom den styrkan inte finns att köpa på mackar osv.

När jag kom hem hade komipisen Ewa kommit, hennes man var på en mässa i Helsingborg och passade på att köra ut henne hit. Vid lunchtid gick vi till hotell Kullaberg och åt en god skaldjurssoppa. Kaffe skippade vi, det tog vi i trädgården istället. Vi hann knappt börja förrän makens halvsyster med man dök upp och de hade med sig kaffebröd. Det var bara att sätta på en ny kanna kaffe. De sistnämnda har nyckel till gäststugan och bruka komma hit med jämna mellanrum och titta till huset. Senare kom Ewas man tillbaka från mässan för att hämta upp henne, så huset blev fullt med folk. Jag lyckades bli av med lite mer plommon, skönt!

På kvällen blev jag bjuden på middag av makens släktingar, vi tog en varsin spätta hos Systrarna på piren.

I morse höll jag på att bli tokig, en av skruvarna lossade på mina läsglasögon, det var ju ett rent under att jag hittade skruven, men att skruva ihop dem gick inte alls, för jag såg ju inget. Jag satte mig i bilen och körde till närmsta mack för att köpa ett par nya. Det är ju typiskt att detta händer eftersom jag beställde nya glasögon dagen innan. Nå, med nya läsglas gick det lätt att skruva ihop dom gamla.

Om ett par timmar bilar släktingarna tillbaka, sen blir det lugna puckar, skall slappa och börja läsa någon av de nyinköpta böckerna.

Etiketter: , ,