Det tog sin lilla tid att packa ihop inför en vecka i Göteborgstrakten. Igår orkade jag inte göra någonting, bara tog det lugnt och vilade.

Nja, lite saker hände förstås. Banco Popular ringde mig på spanska mobilen och meddelade att arvsfrågorna avseende namn på konton och några fonder var lösta. Jag lämnade in alla papper för ett år och fem månader sedan!! och trodde allt var utagerat. Döm om min förvåning när kontrolluppgifterna för förra året kom för den spanska deklarationen. Makens namn stod fortfarande för hälften av bankkontot, fonderna och solenergilånet. Jag besökte banken tre gånger innan semestern och frågade vad dom sysslade med. Jag hade med mig alla papper jag lämnat tidigare och sa att de faktiskt fick skärpa sig! Det tog sin lilla tid 😉

När mitt modem blev strömlöst för en vecka sen beställde jag samtidigt mobilt bredband av bredbandsbolaget. Det nya modemet kom på torsdagen, där emot inte det mobila bredbandet. När jag loggade in på bredbandsbolaget igår såg jag att en ny faktureringsadress/konto helt plötsligt dykt upp för det mobila. Mina föräldrars adress i Göteborg för 21 år sen!! Jag skrev mig där alldeles innan vi flyttade till Portugal 1990. Denna adress har även figurerat i försäkringssammanhang för sommarhuset. Enligt IF så hämtas uppgifterna från SPAR-registret, så jag ringde dit och frågade hur en så gammal adress kunde figurera i rullarna efter så lång tid. Jag finns inte på SPAR, och enligt chatten med supporten på Bredbandsbolaget så hämtar de uppgifterna från folkbokföringsregistret. Jag sade upp min beställning eftersom det mobila bredbandet var på väg till Göteborg och till en adress där jag inte kunde hämta ut det. Sen jag ringde Skatteverket och fick äntligen svaret jag grunnat på länge. I detta register finns min senaste registrerade folkbokföringsadress om jag skriver mig här igen, detta fastän jag varit utskriven från Sverige sen 1991.

För att återgå till idag. Innan jag kom iväg så körde jag igång diskmaskinen, tömde sopor, satte ut den vidriga tunnan med trädgårdsavfall som jag glömde förra gången den tömdes. Det var ett stort moln av blomflugor som surrade runt den, huuu! Jag vet inte vad man skall säga om den svenska sophanteringen, jag tycker den är snudd på hälsofara. I alla fall på sommaren då min lilla tunna med delat avfall töms var fjortonde dag. Snuskigt, rent ut sagt.

Till slut, vid 13.30-tiden, kom jag i alla fall iväg. På vägen tankade jag och tömde lasset med tidningar och kartonger vid en återvinningsstation. Jag lämnade ett soligt och blåsigt Skåne och när jag kom till Hallandsåsen så började regnet och rusket som höll i sig under resten av resan. Jag avskyr att köra bil, och inte gör det saken bättre när det regnar och man knappt ser vägen framför sig.

Men nu sitter jag i alla fall i Hindås hos min mamma som jag inte har träffat på drygt ett år. I morgon skall vi in till Skatteverket och ordna nytt ID till henne, sen blir det säkert en ordentlig genomgång av hennes dator. Hon skriver upp lappar med problem som dyker upp, och ofta försöker vi lösa problemen via Skype, men det är inte alltid det funkar.

På fredag och lördag skall jag träffa mina gamla kompisar och lördagen är vigd för fyrmannawhist, det skall bli sååå kul!

Etiketter: , , , , ,